Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na dopingovou kontrolu muselo sedm Kostaričanů. Maradona zkritizoval FIFA

Recife (Brazílie) - Po senzační výhře Kostariky nad Itálií bylo otestováno hned sedm kostarických fotbalistů na doping, zatímco z italské reprezentace se podrobili kontrole jen dva hráči. Argentinská legenda Maradona za to ostře FIFA zkritizoval. Fotbalová asociace v prohlášení vysvětlila, že rozdílové pětici hráčů nebyly provedeny testy před startem šampionátu.

Diego Maradona
zdroj: isifa.com

Dopingovou kontrolu po utkání v Recife absolvovali kapitán a střelec vítězné branky Bryan Ruíz, brankář Keilor Navas, útočník Joel Campbell a záložníci Celso Borges, Cristian Bolaňos, Yeltsin Tejeda a Michael Barrantes.

"Zdá se mi to trochu přehnané, ale nic s tím nemůžeme udělat. Nemáme co skrývat. Poctivě jsme trénovali a nebrali žádné zakázané látky. Zčásti za to může skutečnost, že lidé nevěří tomu, co děláme," řekl Ruíz.

"Pokud chtějí otestovat celý tým, nemáme s tím problém. Někdo to může chápat i jako nedostatek respektu, ale my to musíme brát s humorem. Na konci dne jsme byli uvolnění a šťastní, že jsme postoupili," doplnil gólman Navas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie - Kostarika

Legendární argentinský kanonýr Diego Maradona kritizoval FIFA za netradiční postup. "Pouze to ukazuje nedostatek respektu k pravidlům. Možná by hlavní sponzoři neplatili slíbené peníze, kdyby týmy jako Itálie předčasně vypadly. Proč bylo testováno sedm Kostaričanů a ne Italů?" tázal se.

"Stalo se to jen proto, že je několik lidí znuděno tím, že Kostarika postoupila do osmifinále. Je to proti pravidlům. Nic takového jsem dosud nezažil," dodal rozčilený Maradona.

Kostarika v těžké skupině D se třemi bývalými světovými šampiony nejprve porazila Uruguay (3:1) a ve druhém duelu zaskočila také Itálii. Před závěrečným utkáním proti již vyřazené Anglii mají svěřenci Jorgeho Luise Pinta jistotu první účasti v osmifinále MS po 24 letech.

Zdroj
ČTK, Gazzetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články