Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Suárez: O tomhle momentu jsem snil

Sao Paulo – První zápas, v němž Uruguay nečekaně prohrála s Kostarikou, kvůli problémům s kolenem ještě proseděl na lavičce. Do duelu proti Anglii však již Luis Suárez naskočil a ukázal, proč v letošní sezoně Premier League neměl mezi střelci konkurenci. Díky dvěma trefám zajistil jihoamerickému celku důležité tři body a vrátil ho do boje o postup do osmifinále. "Je to úžasné," řekl po utkání.

Luis Suárez slaví vítěznou branku Uruguaye
zdroj: ISIFA/Sipa US autor: Xinhua

O tom, že Suárez bude hlavní hrozbou, se Angličané přesvědčili již v úvodu duelu, kdy málem Harta překonal z rohu. První gólový moment útočníka Liverpoolu přišel v devětatřicáté minutě, kdy si naběhl na nadýchaný centr svého útočného parťáka Cavaniho a hlavou zamířil přesně.

Rooney sice čtvrt hodiny před koncem srovnal, ale byl to znovu Suárez, který nakonec misky vah převážil na stranu Uruguaye, když pět minut před koncem tvrdou ranou překonal Harta.  "Bylo to neuvěřitelné. Před zápasem jsem spoluhráčům říkal, že jsem měl sen, že dám dva góly," řekl Suárez, jehož start na mistrovství byl kvůli operaci kolene dlouho v ohrožení.

Útočníka, jenž v letošní sezoně anglické Premier League nasázel 31 branek, rovněž potěšilo, jak Uruguay dokázala odpovědět na kritiku, která se na ni po prohře s Kostarikou valila. "Po prvním zápase nás doma tvrdě kritizovali a tohle je naše odpověď. Naše vítězství je pro všechny, kdo o nás říkali negativní věci," prohlásil Suárez, jemuž se při rozhovoru draly slzy do očí.

I přes velkou euforii si ale uvědomuje, že klíčový duel na Uruguay teprve čeká. "Vítězství určitě oslavíme, ale už myslíme na poslední zápas s Itálií," dodal.

Hodgson: Jsme naprosto zničení

Velké zklamání naopak vládlo v táboře Anglie, která i druhé utkání na šampionátu prohrála o gól a je blízko vyřazení. Albion přitom po celý zápas byl lepším týmem, ale tlak proti dobře bránícímu soupeři nedokázal zužitkovat.

"Jsme víc než zklamaní, jsme naprosto zničení," řekl po utkání skleslý trenér Anglie Roy Hodgson.

"Věřili jsme, že z tohoto zápasu něco vytěžíme. Tvrdě jsme dřeli na vyrovnání a mysleli jsme si, že můžeme i vyhrát, nebo alespoň vybojovat bod za remízu. Takže druhý gól byl pro nás velký šok. V současnosti ani nevím, co říct," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články