Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ramos si nemyslí, že kolaps Španělů znamená konec jejich éry

Rio de Janeiro - Přestože reprezentanti Španělska mají už po dvou zápasech světového šampionátu jasno v tom, že po základní skupině na turnaji skončí, stoper Sergio Ramos si nemyslí, že jde o konec jejich úspěšné éry. Obhájci titulu a vítězové posledních dvou mistrovství Evropy podle něj stále mají před sebou světlou budoucnost.

Sergio Ramos v souboji s brankářem Chile
zdroj: ČTK/imago

"Samozřejmě jsme zdrceni. Nebudeme se vymlouvat, to dělají slaboši. Omlouváme se všem Španělům, kteří jsou zklamaní stejně jako my. Ale nemyslím, že je to konec jedné éry. Mám důvěru ve všechny spoluhráče, kteří tady byli," řekl Ramos po prohře 0:2 s Chile, které v součtu s úvodním debaklem 1:5 od Nizozemska znamená, že Španělé už po dvou zápasech nemohou postoupit.

Obránce Realu Madrid nechtěl z nečekaného vyřazení v Brazílii vyvozovat velké závěry. "Myslím, že tenhle tým má před sebou pořád pěknou budoucnost. Zažili jsme společně velká vítězství, někdy ale prostě musel přijít den, kdy nevyhrajete," mínil Ramos.

"Je k tomu teď třeba přistoupit důstojně a umět společně přijmout porážku. Není důvod, abychom chodili s hlavami dole, tenhle tým si po těch letech zaslouží respekt," doplnil letošní vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid.

Zároveň se zastal španělského trenéra Vicenteho del Bosqueho, jehož budoucnost u národního týmu je po neúspěchu v Brazílii nejistá. "Trenér si zaslouží náš respekt. Stojíme za ním, ať už se rozhodne jakkoliv," prohlásil Ramos.

Je nám líto, video expirovalo.
Šance v utkání Španělsko - Chile: Busquets naprosto selhal (54. min.)
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články