Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ekvádorci budou hrát na MS i za zesnulého spoluhráče

Sao Paulo - Fotbalisté Ekvádoru budou na mistrovství světa v Brazílii hrát i za bývalého spoluhráče Christiana Beníteze. Oblíbený útočník přezdívaný "Chucho" před rokem zemřel v 27 letech na srdeční selhání a reprezentace jihoamerické země se z jeho ztráty stále ještě úplně nevzpamatovala.

Christian Benítez
zdroj: AP autor: Christian Palma

Ekvádor se ponořil do smutku 29. června 2013. Benítez zemřel pouhý den poté, co odehrál premiérový zápas za katarský tým El Džajš. Bývalý útočník Birminghamu byl s ostrými bolestmi břicha převezen do nemocnice, kde mu byl diagnostikován zánět pobřišnice, a následně podlehl kardiorespiračnímu selhání. Benítezova smrt možná nejvíce zasáhla kapitána národního mužstva a jeho blízkého přítele Antonia Valenciu, který si nechal "Chuchovu" tvář dokonce vytetovat na rameno,

Ekvádorský tým zesnulému kamarádovi věnoval také úspěšnou kvalifikaci na brazilský šampionát. "Je tady vakuum, které je stále velmi těžké zaplnit. Je pořád v našich myslích i srdcích pro všechno, co pro nás znamenal," řekl se smutkem v hlase trenér Reinaldo Rueda o autorovi 24 branek v 58 startech za Ekvádor.

Benítezův dres s číslem 11 byl sice vyřazen z ekvádorské reprezentace, ale kvůli regulím FIFA musel být na mistrovství světa znovu nasazen. Oblékne ho Felipe Caicedo, Ruedova první volba do útoku a nejlepší týmový střelec kvalifikace.

Caicedo se svými spoluhráči tak bude mít v Brazílii zvýšenou motivaci. "Máme obrovskou odpovědnost kvůli němu a jeho rodině uspět na tomto světovém šampionátu," řekl před úvodním nedělním zápasem proti Švýcarsku ekvádorský obránce Fricson Erazo. Se svými spoluhráči se ještě ve skupině G utká s Hondurasem a Francií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články