Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Portugalci převálcovali Iry. Ronaldo je zpátky

East Rutherford (USA) – Portugalci si mohou ulevit – hvězdný Cristiano Ronaldo je zdráv. Nejlepší hráč světa za uplynulý rok nechyběl v sestavě Portugalska v generálce před odletem na mistrovství světa proti Irsku. Za 64 minut na hřišti v americkém East Rutherfordu sice neskóroval, nicméně pro obranu soupeře znamenal téměř neustále nebezpečí. Portugalci zvítězili drtivě 5:1.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/ZUMA

Hvězdný Ronaldo nehrál od květnového finále Ligy mistrů, v němž pomohl Realu Madrid získat jubilejní desátou trofej. Kvůli problémům s levým kolenem a pravým stehnem vynechal předchozí dva přípravné duely Portugalska, nicméně v generálce se už zdál v plné síle.

"Myslím, že hrál dobře, když uvážíte, že měl dlouhou pauzu. Hráči jako Ronaldo jsou důležití pro každý tým, ve kterém hrají, a stejné je to pro nás," uvedl trenér portugalské reprezentace Paulo Bento.

Jeho svěřenci vedli do přestávky o tři góly. Dvakrát se trefil Hugo Almeida, jenž otevřel skóre už ve 2. minutě, jednu branku si dali Irové sami tečí Richarda Keogha. Sedm minut po pauze snížil James McClean, nicméně drtivé vítězství Portugalců potvrdili v závěru Vierinha a Fábio Coentrao.

Do sestavy Portugalska se kromě Ronalda vrátili i záložník Raul Meireles a stoper Pepe, kteří měli také zdravotní potíže.

Portugalci vstoupí do šampionátu v pondělí zápasem proti Německu, jejich dalšími soupeři ve skupině G budou Spojené státy americké a Ghana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko - Irsko

Portugalsko - Irsko 5:1 (3:0)

Branky: 2. a 37. Almeida, 20. vlastní Keogh, 77. Vierinha, 83. Coentrao - 52. McClean.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články