Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ronaldo je stále zraněný, Portugalci i tak zvítězili

Foxborough – Přípravná fáze před fotbalovým mistrovstvím světa vrcholí. Portugalci v předposledním testu před šampionátem porazili Mexiko 1:0 i bez zraněného Cristiana Ronalda. Portugalskou hvězdu trápí zánět šlachy v koleně a není jisté, zda se do začátku turnaje dá dohromady. Vítězství si v přátelských duelech připsalo i Chorvatsko, Řecko, Japonsko a Kolumbie.

Ve Foxborough na stadionu týmu amerického fotbalu New England Patriots se o těsné vítězství Portugalců zasloužil až ve třetí nastavené minutě obránce Bruno Alves. Nejlepšího světového fotbalistu Ronalda na hřiště opět nepustily potíže se stehenním svalem a zánět patelární šlachy v levém koleně.

Portugalce čeká v úterý generálka proti Irsku, ale Ronaldův start není jistý ani v prvním utkání na MS proti Německu. Kanonýr Realu Madrid se alespoň zapojil do týmového tréninku. Pro Mexičany byl zápas poslední herní přípravou na páteční duel s Kamerunem, kterým otevřou své působení na turnaji.

Chorvaté si poradili s Austrálií, Řecko s Bolívií

Chorvaté v generálce na čtvrteční zahajovací utkání šampionátu proti Brazílii porazili v dalším utkání dvou účastníků turnaje Austrálii také 1:0. Po necelé hodině o výsledku rozhodl útočník Hull City Nikica Jelavič. Chorvaté v zápase přišli o defenzivního záložníka Danijela Pranjiče, který už v prvním poločase odstoupil se zraněným kotníkem.

O jediný gól zvítězil i další evropský tým Řecko. Brankami Panagiotise Koneho a veterána Kostas Katsuranise zdolalo Bolívii 2:1. Japonci v generálce odvrátili blamáž proti Zambii, s níž po půlhodině prohrávali už 0:2, ale nakonec zvítězili 4:3. Dvěma góly se na obratu podílel záložník AC Milán Keisuke Honda, ale nakonec až v nastavení vystřelil týmu kouče Alberta Zaccheroniho výhru Jošito Okubo.

Kolumbie bez zraněného hvězdného útočníka Radamela Falcaa porazila 3:0 Jordánsko, ale potřebovala na to dvě penalty. Soupeř navíc dvakrát kapituloval až v závěrečných sedmi minutách v oslabení. Pokutový kop potřebovali ke vstřelení gólu i Kostaričané proti Irsku, Celso Borges z něj vyrovnal na konečných 1:1. 

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:

Buenos Aires: Kolumbie - Jordánsko 3:0 (1:0)
Branky: 42. Rodríguez z pen., 83. Cuadrado z pen., 89. Guarín.

Salvador: Chorvatsko - Austrálie 1:0 (0:0)
Branka: 58. Jelavič.

Tampa: Japonsko - Zambie 4:3 (1:2)
Branky: 40. z pen. a 75. Honda, 73. Kagawa, 90.+1 Okubo - 9. Katongo, 29. Sinkala, 89. Musonda.

Philadelfie: Kostarika - Irsko 1:1 (0:1)
Branky: 64. Borges z pen. - 18. Doyle.

Harrison (USA): Řecko - Bolívie 2:1 (1:0)
Branky: 21. Kone, 54. Katsuranis - 70. Cardozo.

Foxborough (USA): Portugalsko - Mexiko 1:0 (0:0)
Branka: 90.+3 Alves.

Yaoundé: Kamerun - Moldavsko 1:0 (1:0)
Branka: 30. Salli. 

Buenos Aires: Argentina - Slovinsko 2:0 (1:0)
Branky: 12. Álvarez, 76. Messi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články