Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Cuiabá – Arena Pantanal

Ač leží většina fotbalových stadionů MS 2014 logicky u pobřeží Atlantského oceánu, organizátoři se snažili pokrýt i vnitrozemí. Nejdále od moře se nachází stadion Arena Pantanal, který leží ve městě Cuiabá. Hostí čtyři duely základní skupiny, fotbalisté i fanoušci poměrů neznalí by se měli připravit na vskutku velká horka.

Arena Pantanal
zdroj: Wikipedia.org

Na stavbu Areny Pantanal byly ve veké míře použity recyklovatelné materiály. Ekologičnost stavby má odkazovat na přírodní bohatství okolního kraje, například největší mokřad na světě.

Domovským celkem je zde Mixto Esporte Clube, který v současné době marně vzpomíná na slavná léta svého vrcholu a doufá, že jej nový stadion odrazí k lepším výkonům. 

Cuiabá:

Více než půlmilionové hlavní město brazilského státu Mato Grosso leží v samém srdci Brazílie. Za vznik vděčí zlatokopům, kteří ho založili v roce 1717. Městská práva získal o 101 let později. Ač je město známé množstvím zeleně, teploty zde běžně šplhají nad 40 stupňů.

Stadion svou kapacitou 39 859 patří v rámci mistrovství spíše k těm menším. Tomu odpovídaly i relativně nízké náklady, tedy alespoň v porovnání s ostatními stadiony určenými pro MS - necelé čtyři miliardy.

Jako první si na něm zahrál již zmiňovaný tým Mixto se Santosem 4. dubna 2014, diváci se gólu nedočkali, navíc se zápas hrál pod nedostavěným horním patrem. Oficiálního otevření se aréna dočkala až o měsíc a půl později.

I zde si přípravy šampionátu na poslední vybraly krutou daň. Necelý měsíc před startem zde zemřel po zásahu elektrickým proudem dělník.

Otázkou je, nakolik budou tribuny (na poslední chvíli osazované sedačkami) zaplněné. O duely na tomto stadionu nebyl příliš velký zájem. Nahrávat tomu mohla izolovanost města i atraktivita zápasů. V oběhu byly ještě nedávno k mání vstupenky na utkání Bosna a Hercegovina - Nigérie a Rusko – Korea.

Zápasy v aréně v Cuiabá:

13. června 00:00 Chile - Austrálie (skupina B)
17. června 00:00 Rusko - Jižní Korea (skupina H)
21. června 24:00 Nigérie - Bosna a Hercegovina (skupina F)
24. června 22:00 Japonsko - Kolumbie (skupina C)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články