Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velká rána pro Kolumbii – Falcao se neuzdravil a na MS nepojede

Buenos Aires - Fotbalistům Kolumbie nakonec bude na světovém šampionátu v Brazílii chybět klíčová ofenzivní opora Radamel Falcao. Útočník Monaka se nestihl zotavit po lednové operaci levého kolena a chybí v konečné nominaci, kterou oznámil trenér José Pekerman.

zdroj: ČT4

Dlouho se zdálo, že Falcao, jenž dal v kvalifikaci devět gólů ve 13 zápasech, by turnaj mohl stihnout. Přetržený zkřížený vaz z utkání Francouzského poháru však nedoléčil včas. "Dlouho jsem doufal a jsem v dobré kondici, ale potřeboval bych ještě trochu času a nechci zabírat místo někomu, kdo je stoprocentně fit. Navíc by nebylo moudré riskovat, že si znovu něco udělám," řekl Falcao.

Kolumbie bude hrát ve skupině C s Řeckem, Japonskem a Pobřežím slonoviny. První zápas ji čeká 14. června proti Řekům.

Ribéry také není zcela fit

Zdravotní problémy má i další hvězda Franck Ribéry, ten nicméně v konečné nominaci Francie nechybí. Ofenzivní tahoun Bayernu Mnichov laboruje s bolavými zády a vynechal nedělní přípravu s Paraguayí. Do úvodního zápasu s Hondurasem mu zbývá 12 dnů.

Jedinou změnou v týmu Francie je tak nucená výměna brankářů - zraněnou dvojku Steva Mandandu, jenž léčí naštípnutý krční obratel, nahradil Stephane Ruffier ze St. Etienne.

Je nám líto, video expirovalo.
Falcao bude na MS chybět
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články