Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rivelino: Do našeho zlatého týmu by se teď vešel jen Silva

Rio de Janeiro - Legendární brazilský fotbalista Roberto Rivelino si myslí, že do sestavy mistrů světa z roku 1970 by se z aktuálního týmu vešel jen záložník Paris Saint Germain Thiago Silva. Prohlásil to v souvislosti s nadcházejícím světovým šampionátem v Brazílii. "Když se ohlédnu zpět, Thiago Silva by se do toho týmu určitě dostal. Je to velmi kvalitní hráč," uvedl Rivelino, jenž má vedle zlata z roku 1970 i bronz z roku 1978.

Thiago Silva a Zlatan Ibrahimovič
zdroj: EPA autor: Matteo Bazzi

Šanci na mistrovský titul podle Rivelina Brazilci určitě mají. "Tým vypadá, že je na mistrovství světa připravený. Za poslední dva měsíce udělal pod trenérem Scolarim velký pokrok," ujistil.

Fotbalové fanoušky mezitím znepokojují zprávy o násilnostech v různých městech pořadatelské země. Přípravy šampionátu celou dobu komplikovala zpoždění, stávky, masové protesty či smrtelné nehody na stavbách stadionů. Další život si vyžádala potyčka po druholigovém utkání. Fanouška zabila vytržená záchodová mísa. Bezpečnostní situace v zemi, kam má na MS zavítat na 600 tisíc turistů, nahání obavy.

"Každý den jsme konfrontováni s běžnou kriminalitou. Přijali jsme už opatření ke spolupráci všech obranných a bezpečnostních složek – od civilní policie po námořnictvo a letectvo. Máme nejmodernější prostředky a vybavení k plnému zajištění veřejné bezpečnosti," ujistil brazilský ministr sportu Aldo Rebelo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články