Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brazilci finišují s přípravami. Jsem skoro spokojený, říká ministr sportu

Sao Paulo – Jen osmdesát pět dní zbývá do úvodního výkopu utkání Brazílie - Chorvatsko, kterým vypukne velkolepé mistrovství světa ve fotbalu. Problémy, které provázejí zejména dokončování výstavby stadionů, se snaží řešit brazilská vláda.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazilský ministr sportu o přípravách na MS

Stadion v Sao Paulu, na němž by mělo proběhnout také slavnostní zahájení, stále není hotový. A není jediný, se zpožděním se potýkají i další stavby. Brazilský ministr sportu Aldo Revelo ale předpokládá, že do červnového šampionátu bude vše připraveno.

"V podstatě jsem skoro spokojený, ale úplně spokojený budu, až bude hotovo opravdu všechno. Pracujeme velmi tvrdě, aby bylo vše včas připraveno a abychom splnily očekávání FIFA a také všech ostatních," prohlásil Rebelo.

Nedostavěné stadiony však nejsou jedinou potíží, neznámou jsou také kapacity letišť a jejich připravenost na mnohem vyšší provoz. Přitom je velmi pravděpodobné, že šampionát bude nejsledovanějším fotbalovým turnajem v historii. Sto dní před začátkem mistrovství pořadatelé hlásili rekord – prodalo se přes 1,5 milionu vstupenek. Organizátoři očekávají, že za zápasy budou cestovat tři miliony Brazilců a 600 tisíc cizinců.

Brazílie slibovala, že všech 12 stadionů bude připraveno na konci roku 2013, ovšem stihla dostavět jen polovinu z nich. Dva z nich nakonec mají být dokončeny až měsíc před startem turnaje, a to včetně stadionu Itaquerao v Sao Paulu. Do poslední chvíle se má pracovat i na stadionu v Curitibě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články