Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mexiko vyhrálo i na Novém Zélandu a pojede na šesté MS v řadě

Wellington - Fotbalisté Mexika vyhráli v odvetě mezikontinentální baráže na Novém Zélandu 4:2 a po vítězství 5:1 z prvního zápasu postoupili na šesté mistrovství světa za sebou. Poslední účastník šampionátu v Brazílii vzejde z dvojice Uruguay - Jordánsko. Úvodní utkání vyhrál jihoamerický celek 5:0, odveta se hraje dnes v noci.

Radost fotbalistů Mexika
zdroj: AP autor: John Cowpland

Mexiko za postupem nasměroval Oribe Peralta, který v prvním poločase nastřílel během devatenácti minut hattrick. Nový Zéland mohl snížit těsně před přestávkou, Jeremy Brockie ale penaltu neproměnil. Branky se domácí dočkali až v 80. minutě, kdy pokutový kop proměnil Chris James a vzápětí přidal druhou trefu Rory Fallon. Poslední slovo ale patřilo Mexiku, za které účet zápasu uzavřel Carlos Peňa. 

"Špatně jsme bránili a nedokázali jsme si poradit s jejich rychlostí. Myslím však, že po přestávce jsme zabojovali," řekl trenér Nového Zélandu Ricki Herbert, který na tiskové konferenci po utkání potvrdil, že po osmi letech u týmu končí. "Ráno vstanu s pocitem, že novozélandský fotbal je ve skvělém stavu," řekl kouč, pod jehož vedením se Novozélanďané představili na šampionátu v roce 2010.

Herbert také naznačil, že reprezentace by měla následovat Austrálii a hrát asijskou kvalifikaci. "Až začneme pravidelně hrát těžké zápasy, tak nevidím důvod, proč bychom nemohli postoupit na mistrovství světa 2018," dodal. Mexičané dali úspěšnou baráží zapomenout na nepříliš povedenou kvalifikaci. Během ní vyměnili tři trenéry, z deseti zápasů vyhráli jen dva a nastříleli pouhých sedm gólů. "Mysleli jsme si, že touhle dobou už budeme mít místo na mistrovství jisté, ale nepovedlo se. Naštěstí jsme dva zápasy navíc zvládli," řekl brankář Moisés Muňoz.

Nový Zéland - Mexiko 2:4 (0:3)

Branky: 80. James z pen., 82. Fallon - 14., 29. a 33. Peralta, 86. Peňa. Rozhodčí: Brych (Něm.). První zápas 1:5, postoupilo Mexiko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články