Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští fotbalisté v Itálii: Lidé nám nevěří, ale chceme uspět

Turín - Česká fotbalová reprezentace už je v Turíně, kde zítra sehraje první díl ze své kvalifikační mise. Šanci k postupu na mistrovství světa totiž otevřou už jen tři výhry z následujících tří zápasů. Hned prvním soupeřem je domácí Itálie, proti níž hrál český tým od roku 1922 šestnáctkrát venku a nikdy nevyhrál.

Česko- Itálie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zklamání z utkání s Arménií, v němž český tým prohrál 1:2, už alespoň navenek hodili hráči za hlavu. "Natrápili jsme se dost, teď se dívejme dopředu a udělejme všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Michal Kadlec. "Sice jsme vyhráli jen dva zápasy, ale ta šance furt je," dodal Daniel Kolář a připomněl tak výhry pouze nad Maltou a Arménií z první polovny kvalifikace.

Tlak si hráči nechtějí připouštět, i když dobře vědí, že jakékoli klopýtnutí znamená konec nadějí o brazilském mistrovství světa. "Chceme uspět, i když nám asi hodně lidí nevěří. To je pochopitelné, ale kluci jsou velcí hráči a hlavně musíme věřit, že to můžeme zvládnout," uvedl Libor Kozák.

Duel, do něhož by měl zasáhnout obávaný italský střelec Mario Balotelli, startuje v úterý ve 20:45. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články