Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do Brazílie se podívá Austrálie, Írán i Jižní Korea

Sydney - Fotbalisté Austrálie, Íránu a Jižní Koreje si zahrají příští rok na mistrovství světa v Brazílii a počet kvalifikovaných týmů zvýšili na čtyři. Před nimi si účast zajistili Japonci. Uzbekistánu výhra 5:1 nad Katarem nestačila, na třetím místě asijské skupiny A mu však ještě zůstala šance na baráž.

Tim Cahill v souboji s hráči Iráku
zdroj: Getty Images autor: Mark Kolbe

Australané postoupili na MS potřetí za sebou po dnešní výhře 1:0 nad Irákem, díky níž obsadili ve skupině B druhé postupové místo za Japonskem. To mělo jistotu už před dvěma týdny. Írán v souboji o první příčku v áčku zdolal v Ulsanu domácí Korejce 1:0, radovaly se však oba týmy.

Uzbekistán totiž potřeboval porazit Katar minimálně o šest branek, aby měl lepší skóre než Korejci. Uzbekistán se nicméně ještě utká s třetím týmem druhé skupiny Jordánskem o to, kdo v baráži nastoupí proti pátému mužstvu jihoamerické zóny o poslední postupové místo do Brazílie.

Na Olympijském stadionu v Sydney rozjásal osmdesát tisíc zmoklých australských fanoušků sedm minut před koncem střídající útočník Josh Kennedy, jenž vstřelil hlavou jediný gól zápasu. Australané si tak zahrají na světovém šampionátu po letech 1974, 2006 a 2010 počtvrté v historii.

Jihokorejský celek se probojoval na MS podeváté, Íránci budou součástí světové elity stejně jako Australané počtvrté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články