Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankoví rozhodčí na MS v Brazílii podle Blattera nebudou

Curych - Brankoví rozhodčí se na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii v roce 2014 podle šéfa mezinárodní federace FIFA Seppa Blattera s největší pravděpodobností neobjeví, i když na letošním evropském šampionátu nasazeni byli.

Sepp Blatter
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Della Bella

Blatter uvedl, že dodateční sudí za brankovými čárami neúčinkují v kvalifikačních zápasech, takže jejich účast na závěrečném turnaji by byla nekonzistentním krokem.

"Po celém světě se kvalifikace hraje s konzervativním systémem s jedním hlavním rozhodčím, dvěma asistenty a dodatečným čtvrtým. Neříkám, že je to definitivní rozhodnutí. Ale když existuje nějaký systém v kvalifikaci, měl by být stejný i na závěrečném turnaji," řekl Blatter na zasedání výkonného výboru FIFA.

Zastáncem brankových rozhodčích je předseda UEFA Michel Platini, který se zase staví proti zavedení moderní technologie hlídající brankovou čáru.

Blatter má výhrady k brankovým sudím. "Ne všechny svazy na světě si to mohou dovolit, a to ani v profesionálních soutěžích. Ti (brankoví) rozhodčí musejí být stejně kvalitní jako sudí na hřišti, to je základ. Počkejme, kolik národních svazů dodatečné rozhodčí použije a jak to bude v ligách fungovat," prohlásil Blatter.

Brankoví sudí jsou nasazováni v Lize mistrů a Evropské lize a také v italské Serii A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články