Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Předčasné finále? Slavia se ve čtvrtfinále poháru utká s Libercem

Velký duel mezi dvěma největšími favority na titul v MOL Cupu se odehraje už ve čtvrtfinále. Slavia na konci února narazí doma v Edenu na Liberec. Obhájce titulu Zlín poputuje na druholigovou půdu Hradce Králové, Baník Ostrava bude o semifinále bojovat na hřišti Mladé Boleslavi a o místo mezi čtyřmi nejlepšími se střetne ještě Jablonec se Slováckem.

Slavící Milan Škoda ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Los v Praze na Strahově proti sobě svedl dva papírově nejsilnější týmy. Slavia je v ligové tabulce na třetím místě a Liberec je o dva body čtvrtý. Slovan 22. října zvítězil v utkání 11. kola v Edenu 2:1 a ukončil rekordní sérii Pražanů bez ligové porážky, která se zastavila na 36 zápasech. V poháru budou moci červenobílí soupeři prohru částečně vrátit.

"Spokojenost je zejména s tím, že hrajeme doma. Soupeř je to strašně těžký, nemusíme chodit v paměti daleko. Je to měsíc, kdy u nás vyhrál. Určitě to nepodceníme. Hned 15. února se hraje první zápas jarní části Evropské ligy, pokud postoupíme, domácí pohár by měl být už náš čtvrtý nebo pátý soutěžní zápas na jaře. Doufám, že budeme dobře připraveni," řekl generální sekretář Slavie Jiří Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Los čtvrtfinále MOL Cupu

"Pohár jsme 15 let nevyhráli, tak doufáme, že už se to tentokrát podaří. Všechny čtvrtfinalisty dělí tři zápasy od účasti v základní skupině Evropské ligy. Kdo se kdy potkal s kvalifikací pohárů, ví, jak je obtížné se prokousat předkoly. Takže je to obrovská výzva," dodal Vrba.

Zápas v Edenu bude zajímavý i proto, že sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar po podzimu zamíří do Slavie. "Do jisté míry by to pro nás výhoda být mohla," uvedl Vrba. "Slavia za sebou bude mít tři nebo čtyři zápasy, pro nás to bude druhý zápas, tak uvidíme. Pokud chcete dojít nejlépe do finále, musíte vyřadit každého," řekl liberecký ředitel Libor Kleibl.

Los čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu (hraje se 28. února)

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava
FK Jablonec - 1. FC Slovácko
FC Hradec Králové - FC Fastav Zlín
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec

Zlín díky triumfu v minulém ročníku poháru postoupil do skupiny Evropské ligy a rád by to zopakoval. Los byl k desátému týmu ligy přívětivý a přisoudil mu sedmý celek druhé nejvyšší soutěže Hradec.

"Jsme s losem spokojeni, je to tým z druhé ligy. Úplně ideální by bylo, kdybychom s nimi hráli doma, ale venku se nám v poháru dařilo," řekl sportovní manažer Zlína Zdeněk Grygera. "Jsme jediný druholigový zástupce, vnímáme Zlín jako favorita, ale budeme chtít překvapit," dodal královéhradecký sportovní manažer Pavel Krmaš.

Ve čtvrtfinále překvapivě chybějí ligový lídr z Plzně, druhý tým tabulky Olomouc i pražská Sparta. Viktoria doma prohrála se Slováckem, Olomouc s Jabloncem, Letenští zase vypadli s Baníkem Ostrava.

Baník, který v lize klesl na poslední místo, se ve čtvrtfinále představí v Mladé Boleslavi a bude jí chtít vrátit nedávnou porážku 0:1 z nejvyšší soutěže. "Ani před utkáním na Spartě jsme nebyli favoritem a dokázali jsme na jejím hřišti postoupit. Úplně stejně přistoupíme i k Mladé Boleslavi," řekl pro klubový web trenér Baníku Radim Kučera.

Jablonec bude proti Slovácku favoritem, byť hosté v minulém kole nečekaně vyřadili Plzeň. "V únoru to u nás bude složité, ale postaráme se o hřiště. Chceme dál, v lize se nám nedaří, tak to musíme dohonit v poháru," řekl výkonný ředitel Jablonce Petr Flodrman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy