Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bohemians nezvládli s Vlašimí penalty a v poháru končí. Teplice jsou naopak v osmifinále

Seznam prvoligových celků, které v poháru už nepokračují, se rozšířil o další jméno. Po Brnu skončili také Bohemians 1905, kteří doma vypadli s druholigovou Vlašimí po penaltách. Do osmifinále jdou naopak Teplice, které v přestřelce s Táborskem zvítězily 4:3.

Utkání Táborsko - Teplice
zdroj: ČTK

Bohemians přitom měli duel s Vlašimí velmi dobře rozehraný. Už ve třetí minutě se prosadil estonský záložník Luts a oslavil gólem návrat do základní sestavy po zranění. Jenže pak měli větší šance hosté a v 62. minutě srovnal Vodháněl.

Prodloužení mohli Klokani odvrátit, ale v poslední minutě druhého poločasu trefili po rohovém kopu jen břevno. Naopak v prodloužení utekl domácí obraně Hadaščok a poslal Vlašim do vedení, které však trvalo jen minutu, než srovnal Tetteh. Rozhodnutí měl na noze Hašek, ale z přímého kopu zamířil opět pouze do břevna.

Na řadu tak přišel penaltový rozstřel, který Vlašim zahájila Hadaščokovým neúspěšným pokusem, jenže ve druhé sérii neuspěl Urdinov a vzápětí Hašek netrefil branku. A když v šesté sérii neproměnil ani Hůlka, radovala se Vlašim z postupu.

Bohemians jsou tak po Brnu druhým ligovým celkem, pro který MOL Cup skončil. Pražané nenavázali na výkony v lize, kde z posledních pěti utkání čtyřikrát udrželi čisté konto.

Táborsko prvoligového favorita zaskočilo už ve 13. minutě, kdy předvedl parádní gól patičkou bývalý teplický hráč Štohanzl. Domácí drželi vedení do 33. minuty, než se prudkou střelou k tyči prosadil Kučera. Těsně před poločasem zařídil obrat stoper Jeřábek hlavou po rohovém kopu.

Do druhé půle vstoupily Teplice tak, jak první zakončily, a mládežnický reprezentant Král už po čtyřech minutách vedení hostů navýšil. Krátce nato se prosadil i Rezek a zdálo se být rozhodnuto. Jenže Táborsko dvěma góly Musiola v rozmezí tří minut snížilo a poslední půlhodinu musely Teplice hájit nejtěsnější výhru.

Třetí kolo MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

Bohemians Praha 1905 - Vlašim 2:2 (1:1, 1:0), pen. 3:4

Branky: 3. Luts, 104. Tetteh - 62. Vodháněl, 103. Hadaščok.

Sestava Bohemians: Budinský - Dostál, Hůlka, Buchta, Urdinov - Jindřišek, Jirásek - Bartek (35. Reiter), Mašek (78. Tetteh), Luts (63. Hašek ml.) - Kabajev. Trenér: Hašek st.

MAS Táborsko - FK Teplice 3:4 (1:2)

Branka: 62. a 65. Musiol, 13. Štohanzl - 33. Kučera, 45. Jeřábek, 49. Král, 52. Rezek.

Sestava Teplic: Diviš - Vondrášek, Šušnjar, Jeřábek, Urma - Král, Kučera - Fillo, Rezek (60. Trubač), Hyčka - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články