Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kdo získá obnovený Superpohár? Zlín se utká se Slovanem Bratislava

Uherské Hradiště - Česko-slovenský Superpohár mezi Zlínem a Slovanem Bratislava je tady. Po 24 letech se tak naváže na soutěžní souboje českých a slovenských klubů zápasem, ve kterém se střetnou vítězové národních pohárů. Přímý přenos utkání z Uherského Hradiště sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17:50.

Sport
zdroj: ČT4

Zatímco Zlín postoupil přímo do základní skupiny Evropské ligy, Slovan musí do kvalifikace a už za týden hraje první utkání na půdě Pjuniku Jerevan. Pro bratislavský tým tak bude zápas v Uherském Hradišti důležitou výkonnostní prověrkou.

"Máme za sebou tvrdou přípravu. Utkání nám ukáže, jaké máme limity, sílu i kvalitu. Uděláme všechno pro to, abychom utkání vyhráli. Je pro nás velká čest hrát poprvé v historii tento zápas," řekl srbský trenér Slovanu Ivan Vukomanovič.

Zcela jiné problémy má Zlín, který po dovolené zahájil přípravu až v pondělí. "Tento zápas nám nezapadá do přípravy. Je to nešťastný termín. Řeknu na rovinu, že byl určen kvůli Slovanu, který má hrát už kvalifikaci Evropské ligy," poznamenal trenér Zlína Bohumil Páník, jenž vidí hlavní problém v hráčském kádru. Většina posil začne kvůli stávajícím smlouvám přípravu ve Zlíně až od 1. července.

"Nedomyslelo se, kdo tento zápas může hrát. Nastoupit mohou jen naši hráči. Posily hrát nemohou. Měli jsme se domluvit na toto téma mezi kluby. Ale Slovan nám neodpovídal. Zřejmě přikládá velký důraz tomu, aby pohár vyhrál. A nechce, abychom si mužstvo dokázali posílit. Tak to cítím," dodal Páník, který přesto předpokládá, že složí konkurenceschopný kádr, v němž se může dokonce objevit i jedna posila.

O myšlence opětovného propojení českých a slovenských soutěží se debatovalo delší dobu. Konkrétní rysy dostala až před dvěma lety, kdy se hlavním partnerem českého poháru stala společnost MOL, která pod názvem Slovnaft sponzoruje i pohár na Slovensku. Zlín do Superpoháru postoupil díky finálové výhře 1:0 v poháru nad druholigovou Opavou. Bratislavský Slovan se radoval poté, co zvítězil 3:0 nad Skalicí.

Prvním vítězem Československého poháru se stala Dukla Praha, která porazila v roce 1961 Žilinu 3:0. Dukla společně se Spartou Praha patří k nejúspěšnějším týmům v této soutěži s osmi vítězstvími, Slovan Bratislava si připsal pět prvenství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články