Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Finále poháru nebude v Praze. Fanoušci Opavy a Zlína pocestují do Olomouce

Olomouc – Nečekaná vítězství outsiderů v semifinále českého poháru nakonec změnila plány Fotbalové asociace ČR. Místo Prahy se finále MOL Cupu uskuteční v Olomouci, která je pro fanoušky Opavy i Zlína dostupnější. Zápas se odehraje ve středu 17. května od 17:30.

Radující se hráči Opavy
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Finále měl hostit stadion v Edenu, kde sídlí Slavia. Zlín i Opava však projevily zájem hrát o trofej blíže svým fanouškům a sponzor poháru MOL nakonec s přesunem souhlasil.

"Pro fotbal by bylo nejlepší, aby byl plný stadion," řekl předseda představenstva druholigové Opavy Marek Hájek. "Pokud by se hrálo v Praze v Edenu nebo na Spartě, byly by podle mého názoru poloprázdné," dodal.

Na olomouckém Andrově stadionu, který má kapacitu téměř 13 tisíc diváků, se finále domácího poháru konalo už v roce 2005. Vyvrcholení letošního ročníku, jehož vítěz postoupí do třetího předkola Evropské ligy, bude mít výkop v 17:30.

"Chtěli jsme jednoznačně vyjít vstříc oběma klubům stejně jako jeho fanouškům, pro které je Olomouc velmi dobře dostupná. Slibujeme si od tohoto rozhodnutí samozřejmě také skvělou atmosféru a kulisu na Andrově stadionu. Vedení asociace tímto zároveň velmi děkuje za vstřícné gesto vedení SK Sigma Olomouc, které pomohlo pořádání finálového utkání MOL Cupu právě na Hané," uvedl Michal Jurman, ředitel oddělení komunikace FAČR. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články