Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Opavy Skuhravý: Nechápu, proč pohár pořád opomíjíme. Finále byl náš sen

Mladá Boleslav – Jen jednou v historii vybojoval vítězství v československém či českém poháru druholigový celek. Po dnes už neexistující SK Olomouc ASO hned v prvním ročníku v sezoně 1939/40 se trofej nepodařilo vyhrát už nikomu. Možná až letos Opavě. A i kdyby se tak nestalo, získává letos pohár atraktivitu, jakou obvykle u diváků příliš nemá, což dokázala i nízká návštěva boleslavských fanoušků v semifinále.

Slavící fotbalisté Opavy
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Opava, třetí celek druhé nejvyšší soutěže, vyřadila v poháru ligové celky Slovácka, Plzně, Brna a Mladé Boleslavi. "Sníme sen a můžeme ho snít dál. Od začátku jsme to brali spíš jako takové vytěžovací zápasy, ani proti Plzni jsme nehráli v nejsilnější sestavě. To, že se z toho narodilo tohle, je krásné," uvedl trenér Roman Skuhravý.

"My jsme prostě tu konfrontaci s ligovými týmy chtěli, takže se musíme dostat někam dál. Před soutěží jsme nespekulovali. Ta cesta je hezká a myslím, že i historicky bude zajímavá," doplnil dvaačtyřicetiletý kouč.

Na rozdíl od svěřenců už má s finále poháru bohaté zkušenosti. Vítěznou trofej získal s Jabloncem nejprve jako hráč a před čtyřmi lety i jako trenér. "Jako trenér jsem byl čtyřikrát v poháru a jednou jsme se dostali do semifinále a teď podruhé do finále. Na všech cestách jsme museli přejít přes Mladou Boleslav, to je pikantérie," uvedl.

"Pohár mám rád a nevím, proč ho pořád opomíjíme. Tohle je na něm krásné, že druholigové nebo třetiligové mužstvo se může dostat takhle daleko," doplnil Skuhravý.

Opava je zároveň jediný zápas od toho, aby se jako druholigový tým kvalifikovala do pohárové Evropy. "Myslíme na to, fanoušci pořád řvou Evropa, pořád nám to připomínají. Byla by to určitě rarita. Už teď je to pro nás super cesta. Nemůžeme říct, že jsme neúspěšní. Doufám, že proti Zlínu budeme hrát dobrý fotbal," uvedl hráč Matěj Helebrand.

"My si to užíváme, aniž bychom snili o pohárové Evropě. Náš cíl je úplně jinde. Postup do ligy, i když víme, že letos to asi nevyjde. Ale v Opavě je to cíl dlouhodobý. Využíváme tyhle zápasy, abychom věděli, s kým třeba počítat v příští sezoně," dodal Skuhravý.

"Lhal bych, kdybych řekl, že nás před začátkem poháru napadlo, že dojdeme až do finále. Ale do každého zápasu jsme šli naplno s tím, že vyhrajeme. Na každý zápas jsme si i věřili a budeme si věřit i na finále," řekl obránce Matěj Helebrand, střelec vítězné branky v Mladé Boleslavi.

"Byl to náš sen dostat se do finále, protože v Opavě to nikdy nebylo. Jsme hrozně rádi, že se to povedlo. Teď už jsme strašně blízko a uděláme vše pro to, abychom historicky získali pohár pro Opavu. Snad nám to vydrží ještě jedno kolo," doplnil druhý z opavských střelců Václav Jurečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články