Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mingazov opět středem pozornosti. Zase ukázal svůj charakter, zlobí se kouč Weber

Praha – V posledních zápasech prokazuje vynikající formu a Slavii už opakovaně pomohl za těžkého stavu. Jenže turkmenský křídelník Ruslan Mingazov je znovu v centru pozornosti – a ne kvůli důvodům, které souvisejí s povedenými kličkami, přihrávkami či góly. Poté, co v derby přifilmoval pád, ho nyní trenér Karviné Jozef Weber obviňuje z nesportovního chování.

Ruslan Mingazov
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Mingazov stejně jako v derby udělal jen to, co většina hráčů – tentokrát ovšem nepřifilmoval pád v pokutovém území, nýbrž nezakopl míč do autu, když na hřišti ležel zraněný soupeř Marek Janečka. Třiatřicetiletý záložník nejdříve přes slávistu vybojoval míč, poté jej ale píchlo ve stehně a Mingazov mu balon sebral. Z toho vyústil i pátý gól Slavie, která tak stvrdila postup do semifinále poháru.

A hodnocení trenéra Karviné Jozefa Webera bylo nemilosrdné. "Hráč Mingazov už ukázal svůj charakter v derby, a to je smutný příběh. Utkání to nerozhodlo, spíš to svědčí o jeho charakteru. Zahraniční hráči by měli do naší ligy přinášet kvalitu, a ne tohle," utrousil na adresu Mingazova Weber.

Později původem slovenský trenér pro MF Dnes objasnil, co myslel, když mluvil o zahraničním importu. "Já mám představu, a říkám to zcela otevřeně, i když bych se do toho možná neměl montovat, že zahraniční hráči by k nám měli přinášet nadstavbu, kterou naši hráči nemají. Ale tohle se mi prostě nelíbí. Vadilo by mi to i u našich hráčů," vysvětlil Weber.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po pohárovém utkání Slavia - Karviná

Jeho slova doplnil i Lukáš Budínský, který za protesty proti následnému gólu Bořila obdržel žlutou kartu. "Dostal jsem ji asi za ty dohady s Mingazovem. Jestli se měl zakopnout míč, to ať si rozeberou slávisti, protože prý to oba neviděli. A ještě vtipnější je, že to neviděl rozhodčí. Tak já už nevím, co mám dělat. Je to 4:2 a nevím, jestli si chtějí něco dokazovat… Nic s tím neudělám, gratuluji jim, byli lepší a postoupili," přemítal karvinský hráč, který letos hraje ve vynikající formě.

Slávisté ale pro stížnosti Karvinských neměli pochopení. Podle Stanislava Tecla není jisté, zdali si Mingazov zraněného Janečky všiml. I když ho měl přímo před sebou, slovenský obránce přenechal míč do neznáma a nebylo jasné, zdali chtěl přihrát, nebo zakopnout do zámezí. "Nevím, jestli si toho kluci na hřišti vůbec všimli, těžko si mi to z lavičky hodnotí," prohlásil Tecl.

Není příliš časté, aby se hra okamžitě přerušovala kvůli zranění, pokud hráč nedostal úder do hlavy, či neutrpěl opravdu vážné zranění, což během zápasu podle trenéra Šilhavého potvrdili i rozhodčí. Kouč Slavie tak zhodnotil situaci střízlivě.

"Mingazov běžel s míčem na noze a toho karvinského hráče neviděl, bavili jsme se o tom. Vedle mě v tu chvíli stál asistent rozhodčího a říkal: 'Hrajte, můžete hrát dál, není to vážné zranění, tak se hra nebude přerušovat.' Kdyby to Mingazov viděl, tak by míč pravděpodobně zakopl do autu. Já bych ho za tohle nepranýřoval," prohlásil pro MF Dnes slávistický trenér.

Nejsilnější reakci na celou situaci si nechal až šéf Slavie Jaroslav Tvrdík tradičně na Twitteru. "Ruslan dnes bojoval a neudělal žádnou chybu, sportovní ani lidskou. Jestli má trenér Weber flustraci (sic!), ať si ji nehojí na hráči, jako sorry," poznamenal.

"Ruslan Mingazov má moji plnou podporu. Jestli je něco nepřijatelné, tak je to chování trenéra Josefa (ve skutečnosti Jozefa, pozn. aut.) Webera k našemu hráči. Žadný úmysl," doplnil Tvrdík.

Reakce Jaroslava Tvrdíka na kritiku trenéra Webera
zdroj: Twitter
Zdroj
ČT sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články