Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pohár pozná dalšího semifinalistu. Připojí se k Opavě Bohemians, nebo Boleslav?

Praha – Po překvapivém účastníkovi semifinále fotbalového poháru z Opavy se mohou o další překvapení pokusit Bohemians, kteří v Ďolíčku přivítají obhájce z Mladé Boleslavi. Klokanům se ale v poslední době vůbec nedaří, nevyhráli v posledních deseti zápasech a o víkendu je čeká důležitý záchranářský duel s Jihlavou. Přímý přenos utkání Bohemians - Mladá Boleslav sledujte od 20:05 na ČT sport.

Bohemians si mohou v poháru zlepšit náladu po ligovém trápení. Deset kol nevyhráli, poslední tři prohráli a po porážce v Příbrami klesli na třinácté místo. Naposledy vyhráli soutěžní zápas na konci října nad Libercem.

"Mladá Boleslav je jeden z nejsilnějších možných soupeřů, nicméně vidím výhodu v domácím prostředí. Máme zkušenosti z podzimního zápasu v lize. Přesvědčili jsme se o tom, že Boleslav je hratelná. V zimní přípravě se nám vzájemný zápas příliš nepovedl. Hrajeme s kandidátem na evropské poháry, ale máme šanci jít za dobrým výsledkem," řekl po losu trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek.

I situaci v Bohemians se věnuje nový díl Fotbal fokus podcastu

Ani Mladé Boleslavi se momentálně nedaří. Středočeši jsou sice v lize čtvrtí, ale vyhráli jediné z posledních dvanácti kol, když doma porazili Spartu. V pátek proti Jablonci (0:0) se trápili v ofenzivě. "Ve finální fázi nehrajeme podle našich představ. Dostáváme soupeře jen pod malý tlak, potřebujeme se více tlačit do šancí," prohlásil kouč Boleslavi Martin Svědík.

Bohemians na podzim v lize doma podlehli Boleslavi 1:3 a v součtu s přípravnými zápasy "Klokani" vyhráli jediný z posledních jedenácti vzájemných duelů. Na úterní utkání naváže 15. dubna i ligový souboj v Boleslavi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články