Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta narazí ve čtvrtfinále na Liberec, PLzeň má Olomouc

Praha - Ve čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR se obhájce trofeje Liberec utká se Spartou, Plzeň s Olomoucí, Mladá Boleslav s druholigovým Hradcem Králové a Dukla s Jabloncem. První zápasy se odehrají 2. března, odvety jsou na programu o dva týdny později.

"Možná jsme si přáli někoho jiného, ale když chceme postoupit a nejlépe pohár vyhrát, tak musíme porazit každého," řekl novinářům ředitel Liberce Libor Kleibl. "Sparta je kvalitní a pro naše kluky to jsou dva zápasy s těžkým soupeřem navíc, což je jen dobře," přidal.

Liberec sehraje první zápas doma, kde se mu na Spartu v poslední době daří. S letenským celkem si v nejvyšší soutěži na podzim poradil 1:0 a před tím v dubnu 2:1. "Může se stát, že prohrajeme znovu, přeci jen je to sport. Navíc Liberec na nás umí a hraje dobrý fotbal," uvedl zástupce Sparty Rudolf Baťa. "Jen se trochu obávám termínu, protože na začátku března může být v Liberci ještě sníh," dodal.

"Na statistiky se moc nedívám, jednou vyhraje ten, jindy ten, pak je to remíza, prostě uvidíme, jak to dopadne. My máme rádi dramatická utkání, naposledy ve Zlíně rozhodla šestnáctá penalta a loni jsme prošli s odřenýma ušima. Kluci musí bojovat," prohlásil Kleibl.

Los čtvrtfinále MOL Cupu, první zápasy 2. března, odvety 16. března:

Hradec Králové - FK Mladá Boleslav

Slovan Liberec - Sparta Praha

Dukla Praha - FK Jablonec

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články