Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta chce s Mladou Boleslaví odčinit zaváhání z ligy

Praha - Fotbalisté pražské Sparty mají šanci odčinit remízové zaváhání z pátečního ligového duelu s Jihlavou, po němž ztratili kontakt s vedoucí Plzní. Letenští teď mohou složit reparát v úvodním semifinálovém zápase Poháru České pošty v Mladé Boleslavi. Druhá semifinálová partie byla rozehrána už před týdnem, v podještědském derby se radoval z těsné výhry 4:3 Liberec nad Jabloncem.

Zápas Mladá Boleslav - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sparta má Boleslavi co oplácet, tradičního rivala na ligové scéně porazila jen jednou z posledních pěti zápasů. Mužstvo ale teď trápí hlavně poslední ztráta s Jihlavou, po které Plzeň v čele ligy odskočila do dvoubodového trháku.

"Teď už jsou kluci zase v pohodě, upnuli se na další zápas, na další výzvu v podobě pohárového zápasu. V tréninku je na nich vidět odhodlání, což vychází i z toho, že se jedná již o semifinále poháru. V něm chceme uspět a postoupit do finále," uvedl Lavičkův asistent Václav Jílek.

Sparta v pohárové soutěži obhajuje finálovou účast, Boleslav by zase ráda zopakovala svůj premiérový triumf z roku 2011. "Někde vzadu v hlavách ty hezké vzpomínky máme, ale teď se tím nemůžeme rozptylovat. Motivaci máme každopádně velikou," řekl trenér Středočechů Ladislav Minář.

Boleslav také požene dopředu touha oplatit Spartě loňské vyřazení z pohárového čtvrtfinále. Vzájemné zápasy mají pokaždé říz. Na poslední duel ze začátku listopadu ale nevzpomíná rád sparťanský útočník Václav Kadlec, který po souboji s boleslavským Martinem Nešporem utrpěl zlomeninu čelní kosti.

Oba týmy shodně řeší několik absencí v sestavě. Boleslav postrádá rekonvalescenty Michala Smejkala a Adriana Rolka, ve středu nenastoupí ani bek Jan Kysela. Sparta je dál bez obránců Maria Holka, Tomáše Zápotočného a útočníka Bekima Balaje. V brance by znovu měl dostat přednost Marek Čech, který v pohárových duelech střídá jedničku Tomáše Vaclíka.

Předpokládané sestavy

Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Mareš, Magera, Štohanzl - Nešpor.

Sparta: Čech - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Vácha - Kadeřábek, Matějovský, Hušbauer, Krejčí (Přikryl) - Kweuke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články