Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nejlepším mladíkem Eura byl zvolen Portugalec Sanches

Paříž - Nejlepším mladým fotbalistou mistrovství Evropy byl zvolen Renato Sanches z vítězného týmu Portugalska. Pozorovatelé UEFA, mezi nimiž je i bývalý trenér Manchesteru United Alex Ferguson, upřednostnili osmnáctiletého záložníka Bayernu Mnichov před Francouzem Kingsleym Comanem a dalším Portugalcem Raphaëlem Guerreirem.

Renato Sanches
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Sanches do tří z úvodních čtyř zápasů Portugalska na turnaji naskočil jako náhradník, ve čtvrtfinále s Polskem dostal poprvé šanci v základní sestavě a hned si připsal premiérový gól v reprezentaci. Ve vyřazovací fázi Eura skóroval jako nejmladší hráč v historii.

Odchovanec Benficy Lisabon od začátku nastoupil také v semifinále s Walesem a v nedělním vyvrcholení ME s domácí Francií se stal také nejmladším finalistou a kontinentálním šampionem.

Sanches má za sebou mimořádnou sezonu. Teprve loni v listopadu debutoval v A-týmu Benficy, ale svými výkony si už před šampionátem vysloužil přestup do Bayernu. V březnové přípravě s Bulharském rodák z Amadory poprvé nastoupil v reprezentaci a s Portugalskem v neděli večer slavil evropské zlato po výhře nad Francií 1:0 po prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Polsko - Portugalsko: Sanches - 1:1 (33. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články