Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Deschamps: Je to skvělý výsledek. Jestli ale nezvládneme finále, nic nebude znamenat

Paříž – Po závěrečném hvizdu duelu s Němci a postupu svých svěřenců do finále mistrovství Evropy vešel na trávník a radostně zapumpoval pěstmi směrem k fanouškům. Na trenérovi domácího výběru Didieru Deschampsovi bylo vidět, jak si triumf užívá. Po střetnutí však už sedmačtyřicetiletý kouč přehnanou radost krotil, jelikož dle něj bude vítězství bez celkového triumfu bezcenné.

Slavící trenér Francie Didier Deschamps
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

Francie na výhru nad Německem čekala v soutěžním zápase od roku 1958, a i když v semifinále nebyla lepším týmem, díky dvěma brankám Antoineho Griezmanna postoupila do finále Eura. V bojích o titul má po triumfech v letech 1984 a 2000 zatím stoprocentní bilanci.

"Je to skvělý výsledek a dlouho jsme na něj čekali, ale nic to neznamená, jestli nezvládneme zápas o titul," uvedl Deschamps. "Trpěli jsme, ale nevzdali jsme se a to je skvělé. Je to fantastický příběh. Hráči se vyřazením Německa zapsali do historie."

Domácí výběr čeká ve finále Portugalsko a Deschamps si myslí, že kromě vlastní slávy by měli hráči hrát i za fanoušky a lidi ve Francii, kterým by případný triumf mohl alespoň na chvíli pomoci zapomenout na listopadové teroristické útoky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Francie

Při nich zemřelo 130 lidí a ke dvěma došlo i před stadionem Stade de France, kde tehdy hrála Francie přípravný duel s Německem. Domácí tým tehdy vyhrál 2:0 a stejným skóre si s úřadujícími mistry světa poradil i ve čtvrtek v semifinále Eura v Marseille.

"Nemůžeme vyřešit lidem jejich problémy, ale můžeme jim na chvíli pomoci zapomenout na jejich starosti. Můžeme jim dát vášeň a nadšení, jako jsme jim dali už dnes," uvedl kouč.

Deschampse nicméně trochu mrzí, že Francie oproti Portugalsku, se kterým v deseti zápasech od roku 1975 neprohrála, bude mít o den odpočinku méně. "Že hrajeme doma a vyřadili jsme Německo nám síly navíc nedá," prohlásil trenér, který byl jako hráč u triumfu Francie na mistrovství světa v roce 1998 a na Euru o dva roky později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články