Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ramsey bude prožívat nejtěžší zápas kariéry na tribuně

Paříž - Jeden z nejtěžších zápasů kariéry ve středu čeká velšského záložníka Aarona Ramseyho. Paradoxně se však ani nedotkne míče. Kvůli trestu za žluté karty totiž bude muset z tribuny stadionu v Lyonu sledovat semifinále fotbalového mistrovství Evropy, ve kterém jeho reprezentační spoluhráči nastoupí proti Portugalsku.

Záložník Walesu Aaron Ramsey
zdroj: Reuters autor: Darren Staples

"Jsem strašně moc zklamaný," řekl Ramsey, který dostal druhou žlutou kartu na turnaji za hraní rukou ve čtvrtfinále s Belgií (3:1). "Byla to automatická reakce, ale hned jsem věděl, že je zle. Je to škoda, protože jsem odehrál asi nejlepší zápas v životě. Ale v týmu máme dost hráčů, kteří mě můžou nahradit a dovést nás do finále," dodal.

Záložník Arsenalu patří k nejlepším hráčům na turnaji a ve čtvrtfinále přihrál na dva ze tří velšských gólů. Se čtyřmi asistencemi je tak spolu s Belgičanem Edenem Hazardem nejlepším nahrávačem. Není proto divu, že na internetu se dokonce objevila fanouškovská petice, aby ho UEFA omilostnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Coleman: Před čtyřmi lety jsme byli jedni z nejslabších v Evropě

Wales startuje na Euru poprvé a po mistrovství světa v roce 1958 jde o jeho teprve druhou účast na velkém turnaji. Ostrovní tým v základní skupině ve Francii porazil Slovensko s Ruskem a prohrál pouze derby s Anglií. V osmifinále si poradil se Severním Irskem a poté i s favorizovanou Belgií.

Už jen postup do semifinále je pro reprezentaci historickým úspěchem. "Asi to bude pár dní trvat, než se vyrovnám s tím, že proti Portugalsku nemůžu nastoupit, protože jsem z toho opravdu zklamaný. Ale budu fandit jako o život. Budu prožívat každou přihrávku, povzbuzovat, jako bych byl na hřišti. Věřím, že si tady ještě jeden zápas zahraju," dodal Ramsey.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články