Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Velšská média oslavují své hrdiny: Největší triumf v historii

Cardiff – Senzační tažení Walesu na evropském šampionátu pokračuje. Fotbalisté ze země červeného draka poslali domů ambiciózní Belgičany a postoupili do semifinále. Bale a spol. překonali historické maximum národního mužstva z roku 1958, což připomínají i titulky velšských deníků.

Fotbalisté Walesu
zdroj: Panoramic autor: Neznámý

"Hrdinové z roku 2016 překonali legendy ze světového šampionátu 1958 a zajistili si semifinále na velkém turnaji, jakožto první britské mužstvo během posledních dvaceti let," napsal deník Daily Post, čímž připomněl bilance zbylých mužstev ze Spojeného království v posledních dvou dekádách.

Na přepsání historických tabulek odkazuje i Western Mail, deník z Cardiffu. "Do včerejší noci byla naším maximem čtvrtfinálová účast na mistrovství světa ve Švédsku 1958, kde jsme byli poraženi zásluhou tehdy neznámého hráče jménem Pelé," uvedl autor článku a pokračoval.

"Colemanův tým je o krok dále. Bezpochyby jde o největší triumf během 140 let existence velšského fotbalového svazu. Eden Hazard, Kevin De Bruyne a zbytek belgických hvězd neměli šanci. Wales byl zkrátka nezastavitelný. Možná jste se museli i štípnout, jestli se vám to nezdá. Celá Evropa je nepochybně očarována kouzlem, uměním, silou a vůlí Colemanových es."

O postup do finále se potomci Keltů utkají s remízovým králem evropského šampionátu z Portugalska. "Naprosto neuvěřitelné dobrodružství na Euru pokračuje. Další zastávka – Portugalsko. Čeká nás epická individuální bitva mezi Garethem Balem a Cristianem Ronaldem," připomněl deník The South Wales Echo nadcházející souboj spoluhráčů z madridského Realu.

Do semifinálové bitvy nicméně nezasáhne dvojice Ramsey-Davies, která bude pykat za dvě žluté karty. "Zejména Ramsey bude velmi chybět. V Lille byl naprosto fantastický a opět dokázal, že je nejlepším záložníkem na šampionátu. Wales však najde cestu, jak se s touto překážkou vyrovnat. Vzhledem k tomu, čeho jsme byli svědky v předešlých třech týdnech, byste byli blázni, kdybyste uvažovali jinak," burcuje fanoušky deník Western Mail.

Zdroj
wada, Western Mail, Daily Post, The South Wales Echo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články