Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nezaměstnaný Robson-Kanu je v sedmém nebi

Lille (Francie) – Hrdina má jméno Hal Robson-Kanu. Od konce června se stal po vypršení smlouvy v Readingu volným hráčem, v pátek však vítězným gólem pomohl velšským drakům k nečekanému postupu do semifinále mistrovství Evropy přes favorizovanou Belgii. Hon na hvězdu může začít, mnoho fanoušků už na sociálních sítích žádalo oblíbené kluby, aby velšského hrdinu angažovaly.

Hal Robson-Kanu se raduje se spoluhráči
zdroj: Reuters

Robson-Kanu svůj nejlepší moment ve čtvrtfinále předvedl v 55. minutě. Po přihrávce od Ramseyho se v šestnáctce nečekanou otočkou zbavil dvou obránců, střelu umístil mimo dosah brankáře Courtoise a dal gól na 2:1. Hlavně díky této akci byl zvolen nejlepším hráčem zápasu.

"Jsme v sedmém nebi, pro tohle jsme pracovali sedm osm let. Pro takové večery hrajeme fotbal. Využili jsme šanci a byli odměněni. Národ na nás může být hrdý," řekl Robson-Kanu, který na Euru dal vítěznou branku i v úvodním utkání skupiny se Slovenskem (2:1).

Podle sedmadvacetiletého útočníka bylo rozhodující, že nováčka ME nepoložila vedoucí branka Radji Nainggolana z 13. minuty. Už po půlhodině hry totiž vyrovnal kapitán Ashley Williams.

"V prvním poločase jsme se dobře vrátili do hry a věděli jsme, že pokud po změně stran budeme hrát stejně, přinese nám to ovoce. Máme špičkové hráče a v obraně dokážeme být pevní jako skála. S touto kombinací jsme měli slušnou šanci," konstatoval Robson-Kanu. "V posledních letech jsme proti Belgii párkrát hráli a věděli jsme, jak na ně. Od vyrovnání jsme převzali otěže zápasu," doplnil rodák z Actonu.

O svou klubovou budoucnost starost nemá

"Byl jsem v Readingu dvanáct let a během té doby jsem byl ke klubu velmi loajální. Ale rozhodl jsem se nechat dojít smlouvu. Je důležité mít budoucnost ve vlastních rukách, pro mě i mou rodinu," dodal Robson-Kanu, který sice do 20 let reprezentoval Anglii, ale potom se rozhodl pro Wales, odkud pochází jeho babička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články