Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nadšený velšský trenér: Bylo to fantastické, chlapci si to zasloužili

Lille (Francie) – Fotbalisté Walesu podle trenéra Chrise Colemana v pátečním čtvrtfinále mistrovství Evropy senzačně vyřadili Belgii především díky nebojácnosti. Kouče potěšilo, jak si nováček Eura poradil s nepříznivým stavem, přehrál favorita a po obratu zvítězil 3:1.

Velšský trenér Chris Coleman
zdroj: Reuters

"Pokud tvrdě pracujete a nebojíte se snít, pak se nebojíte ani selhání. Já nemám strach, každý někdy selže a já zažil víc selhání než úspěchů. Ale tohle si užívám. Je to skvělé a myslím, že si to zasloužíme," řekl Coleman novinářům.

Belgičany v Lille poslal do vedení už ve 13. minutě krásnou střelou Radja Nainggolan, ale Velšané rychle převzali iniciativu a po půl hodině hry vyrovnal kapitán Ashley Williams.

"Belgie má špičkový tým a dostat tak rychlý gól naplnilo naše nejhorší obavy. Ale řekli jsme si, že se to prostě stalo a jedeme dál. A přesně to jsme udělali. Myslím, že jsme pak ovládli první poločas a dobře drželi míč," uvedl Coleman. "Ale od Belgie jsem po prvním gólu čekal víc, zvlášť když tu jejich fanoušci vytvořili atmosféru jako v Bruselu," doplnil šestačtyřicetiletý trenér.

Velšský obrat dokonal v 55. minutě Hal Robson-Kanu a Belgičané se už na odpověď nezmohli. V závěru ještě pojistil překvapivou výhru třetím zásahem střídající Sam Vokes. "Byly tam dlouhé pasáže, kdy jsme měli hru pod kontrolou a drželi míč. A když jsme museli jít do defenzivy, bránili jsme jako vojáci. Myslím, že to bylo fantastické a chlapci si to určitě zasloužili," prohlásil rodák ze Swansea.

Vyhrát Euro? Coleman myslí jen na Portugalsko

"Draci" startují na velkém turnaji poprvé od mistrovství světa 1958, kdy vypadli ve čtvrtfinále. O tom, že by si ve Francii došli až pro zlato, však neuvažují. "Stále nemyslím na to, že bychom mohli vyhrát Euro. Prvním krokem bylo postoupit ze skupiny, pak porazit Severní Irsko a dále Belgii. Následuje Portugalsko. Slibuji, že všichni v našem týmu budou myslet jen na Portugalsko," upozornil Coleman.

Obránce Ben Davies a záložník Aaron Ramsey, který v zápase s Belgií připravil dvě branky, středeční semifinále vynechají kvůli dvěma žlutým kartám. "Bylo třeba se obětovat pro tým a oni to udělali. Stopka za dvě žluté karty v pěti zápasech je možná moc přísná. Jsou to pro nás velké ztráty, ale Rambo i Ben udělali vše, co od nich země žádala. Bez nich bychom tu nebyli," konstatoval trenér Walesu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články