Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bitva gigantů ve čtvrtfinále ME. Německo změří síly s Itálií

Bordeaux – Souboj těžkých vah bude k vidění v rámci třetího čtvrtfinále evropského šampionátu. Úřadující mistři světa z Německa, kteří na turnaji doposud ani jednou neinkasovali, nastoupí proti Itálii. Svěřenci Antonia Conteho vyřadili favorizované Španělsko a do prestižní bitvy nastoupí s vynikající bilancí vzájemných duelů v zádech. Posledních osm soutěžních utkání totiž neprohráli, včetně semifinále předešlého mistrovství Evropy. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a našem webu, utkání komentují Jaromír Bosák a Martin Hyský.

Chiellini slaví gól proti Španělsku
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Italové připravili svému soupeři v závěrečných fázích šampionátů hned čtyři hořké porážky. Vedle té poslední z Eura před čtyřmi lety opanoval celek z Apeninského poloostrova také semifinále MS 2006 a proti velkému rivalovi uspěl i ve finále mistrovství světa 1982 a v semifinále 1970. Poslední vzájemný souboj, který proběhl na konci března, sice vyhráli Němci 4:1 a Italy zdolali poprvé od roku 1995, jednalo se však pouze o přátelský zápas.

"Stále máme s Italy nevyřízené účty," řekl německý trenér brankářů Andreas Köpke. "Ale nemáme žádné italské trauma, protože je to jiný tým a ve hře jsou vždy jiné faktory. Takže já nepřemýšlím o žádných věcech z minulosti. To je studené kafe. My dáváme přednost čerstvému espressu a věřím, že v sobotu bude chutnat velmi dobře," dodal hlavní kouč Joachim Löw.

Němci v osmifinále hladce porazili Slováky 3:0 a jako jediní na turnaji ještě neinkasovali. Vynikající formou se nicméně pyšní i Squadra Azzura, která po téměř bezchybném výkonu vyřadila obhájce titulu ze Španělska. "Nejsou to Italové, které normálně známe. Nejsou zaměření pouze na obranu, hrají velmi dobře i dopředu. Všichni je před Eurem odepisovali, ale oni znovu ukázali, že mohou vyhrát turnaj. Myslím, že uvidíme zápas ve velkém tempu," mínil Löw.

Italové, finalisté minulého Eura, považují soupeře za favorita. "Nemůžete se na zápas připravovat tak, že když Itálie vyhrála nad Německem v minulosti, vyhraje znovu. Hned po zápase se Španěly jsme začali pracovat na přípravě na Němce, sledovali jsme video a snažili se najít slabá místa, kterých soupeř moc nemá. Fakta hovoří jasně: jsou to světoví šampioni, vyhráli tolik zápasů...," uvedl záložník Alessandro Florenzi.

Trenér Antonio Conte navíc musí vyřešit komplikovanou situaci uprostřed zálohy. Kvůli karetnímu trestu totiž vypadl Thiago Motta a start Daniele De Rossiho je kvůli zranění velmi nejistý. "Máme tu 23 hráčů a musíme si nějak poradit. Německo je nejlepším týmem šampionátu, je o kus nad ostatními. Možná budeme potřebovat předvést něco absolutně mimořádného, protože jen něco mimořádného nemusí stačit. Bude to možná ještě těžší než se Španělskem. Ale víme, že když jde do tuhého, tak umíme zareagovat," řekl Conte.

Šance na postup do semifinále podle redakce webu ctsport.cz: Německo 55 % - Itálie 45 %

Předpokládané sestavy:

Německo: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler – Gómez.

Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Giaccherini, Parolo, Sturaro, De Sciglio - Pellé, Éder.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články