Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dufek: Odchod Jarolíma k reprezentaci opravdu nevidím jako reálnou věc

Mladá Boleslav - Šéf Mladé Boleslavi Josef Dufek si neumí představit, že by trenér Karel Jarolím odešel k české fotbalové reprezentaci. Média zkušeného kouče označila za jednoho z favoritů na místo Pavla Vrby, který míří do ruské Machačkaly.

Sport
zdroj: ČT4

"Vůbec si nedokážu představit, že by teď, dva tři týdny před losem evropských pohárů, náš trenér někam odcházel. Nikdo se mi v té věci neozval, ani trenér o ničem takovém nemluvil, takže předpokládám, že pan Pelta (předseda Fotbalové asociace ČR) o ničem takovém nehovořil ani s ním," sdělil prezident klubu Dufek.

Jarolím převzal Mladou Boleslav v lednu 2014 a dovedl ji v lize nejprve ke třetímu a pak dvakrát ke čtvrtému místu v tabulce a v minulé sezoně vyhrál domácí pohár. Devětapadesátiletý kouč navíc v květnu podepsal s Mladou Boleslaví novou tříletou smlouvu a v létě jeho svěřenci budou startovat ve 3. předkole Evropské ligy.

"Vnímám samozřejmě, že si Karel Jarolím vybudoval v průběhu své kariéry dobré renomé, a proto je patrně v souvislosti s hledáním nového reprezentačního kouče médii zmiňován, ale já to opravdu nevidím jako reálnou věc," prohlásil Dufek.

FAČR v pondělí informovala, že Vrba po neúspěchu na mistrovství Evropy, kde český tým skončil s jediným bodem ve skupině, začal jednat s Machačkalou. Dagestánský klub chce využít výstupní klauzuli v jeho smlouvě. Mezi adepty na nového reprezentačního trenéra média vedle Jarolíma zařadila také bývalého šéfa asociace Ivana Haška nebo současného kouče jednadvacítky Vítězslava Lavičku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články