Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Slováků Kozák: Němci ukázali sílu, ale pomohli jsme jim i my

Lille – Slováky porážka s Německem v osmifinále mistrovství Evropy mrzí, ale odcházejí ze šampionátu i po porážce 0:3 se vztyčenou hlavou. Brankář Matúš Kozáčik věří, že úspěch s odstupem času bude ještě více doceněn.

Martin Škrtěl
zdroj: Reuters

"Hráli jsme proti mistrům světa. Německo ukázalo svou sílu. Pomohli jsme k tomu i my, protože v úvodu zápasu jsme byli málo agresivní. Soupeř toho využil," shrnul slovenský trenér Ján Kozák.

Němci opanovali začátek zápasu. Rychle se dostali do vedení 1:0, poté neproměnili pokutový kop a ještě do poločasu přidali druhou trefu. "Porážka nás mrzí. Němci ukázali svou sílu a zaslouženě vyhráli. Kdybychom hráli aktivněji – v prvním poločase jako ve druhém, výsledek by možná byl jiný," uvedl obránce Ján Ďurica. "Mohli jsme ze sebe dnes vydat víc," dodal.

Slováci odehráli v rychlém sledu s Německem druhý zápas, v přípravě v Augsburgu nad favoritem zvítězili. "Z dvou zápasů jeden vyhrát, jeden prohrát – s Německem dobrá bilance," podotkl trenér Kozák. "Dali si na nás pozor, protože věděli, že máme také silný manšaft," řekl Kozáčik.

Gólman Viktorie Plzeň stačil v zápase chytit pokutový kop a předvedl několik velmi kvalitních zákroků. "Vybral jsem si stranu, když si stavěl (Mesut Özil) balon. V ten moment jsem se rozhodl, že půjdu doleva," popsal moment, který se však nakonec nestal bodem zvratu.

Mistři světa předvedli suverénní výkon, ve druhém poločase sice zvolnili, ale pojistku v podobě třetího gólu přidat stačili. "Němci na nás byli velmi dobře připraveni, byli disciplinovaní. Ukázali, že je to opravdu velký manšaft, bylo s nimi těžké hrát," přiznal Kozáčik. "S odstupem času to doceníme ještě více," dodal.

Slováci svorně děkovali fanouškům. "Byl to náš dvanáctý hráč, bez nich bychom to tak daleko nedotáhli," uvedl Ďurica.

"Můžeme být na sebe hrdí za to, co jsme dokázali," prohlásil Marek Hamšík. "Hrát na Euru je fantastický pocit. Všem trenérům i hráčům radím, ať na sobě tvrdě pracují, aby ho mohli zažít. Je to něco úžasného zažít těch několik týdnů na těchto krásných stadionech. Zážitek na celý život," uzavřel trenér Kozák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články