Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Francie měla o tři dny delší přípravu. Obrovská výhoda, stěžoval si kouč Irska

Lyon - Trenér irských fotbalistů Martin O'Neill si po prohře v osmifinále mistrovství Evropy s Francií 1:2 stěžoval na to, že domácí výběr měl o tři dny delší čas na přípravu na utkání a na odpočinek. Francie totiž skupinu dohrála už minulou neděli, zatímco Irsko až ve středu, kdy svedlo těžkou bitvu s Itálií.

Martin O'Neill
zdroj: Reuters

"Tři dny jsou v tomto případě neskutečně velká porce času a pro jeden z týmů to je obrovská výhoda," řekl O'Neill. "Vím, že jsme o tom věděli dopředu, ale zrovna my jsme si vytáhli to krátké stéblo. Ale to nic nemění na tom, že Francie je opravdu dobrý tým a přeji jí hodně štěstí," dodal.

Mrzelo ho, že se Irům nepovedlo udržet vedení po penaltě Bradyho z 2. minuty ještě o něco déle. "Kdybychom byli schopni udržet vedení ještě o šest či sedm minut déle, tak by Francie začala panikařit. Pak bychom měli šanci," mínil O'Neill.

S výkonem svých svěřenců byl i přes porážku spokojený. "Hráči do toho nemohli dát více. Vydali se ze všech sil a jsem na ně opravdu pyšný. Věřím, že i naši fanoušci," doplnil.

Irští fanoušci tleskali deset minut vestoje

Právě fanoušci Irska podle něj zaslouží stejný potlesk jako fotbalisté. "Naši fanoušci byli naprosto úžasní. Po zápase nám deset minut tleskali vestoje. O to více hráče mrzí, že jim neumožnili další zápas. Dodávali hráčům energii. Nemohu být na naše fanoušky více hrdý. Chovali se opravdu neuvěřitelně a udělali velkou reklamu naší zemi," prohlásil O'Neill.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články