Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Slováci by rádi Němce potrápili stejně jako v přípravě

Lille – Stadion v Lille se zbrusu novým trávníkem přivítá Slováky a Němce. Bude to souboj kompaktních týmů – technicky vyspělého Slovenska a soudržného a v defenzivě precizního Německa. Východní sousedé se pokusí proti našim sousedům západním navázat na květnový výsledek z přípravy, kdy světové šampiony porazili 3:1. Přímý přenos utkání Německo - Slovensko sledujte na ČT sport a našem webu od 17:30.

Marek Hamšík
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Paradoxně to může být výhoda pro ně, protože si mohli naši hru detailně rozebrat naživo. A svým způsobem budou ostražitější," prohlásil slovenský kouč Ján Kozák.

"Nemůžete ten zápas brát nějak moc vážně. Byla to jen příprava a teď jde o vyřazovací boje mistrovství Evropy," přidal asistent německého trenéra Thomas Schneider. "Slovensko hraje technický fotbal, hrají kompaktně a mají šikovné hráče. Bude to těžký úkol, ale my ho zvládneme," dodal.

Německo na turnaj přijelo s pevnou obranou a v základní skupině ani jednou neinkasovalo. V útoku se ale výběr trenéra Joachima Löwa trápí. "Můžeme se na to dívat tak, že jsme dali jen tři branky. Ale ani jednu jsme nedostali a to je pro play-off slušný základ," uvedl stoper Mats Hummels.

Zkušenost jasně hovoří ve prospěch německého týmu. Statistiky jakbysmet. Slovensko startuje na ME poprvé, zatímco Německo na dvanáctém evropském šampionátu za sebou. Slovensko s Německem odehrají teprve třetí vzájemný soutěžní zápas.

Turnaj Slováci nerozehráli vůbec dobře, když podlehli 1:2 Walesu. Pak ovšem přehráli Rusko a do vyřazovacíh bojů jdou s uhranou remízou s Anglií v zádech.

Šance na postup do čtvrtfinále dle redakce webu ctsport.cz: Německo 70 % - Slovensko 30 %

Předpokládané sestavy:

Německo: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler - Gómez.

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Mak, Kucka, Hamšík, Pečovský, Weiss - Duda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články