Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vyrovnání starých účtů? Irové vyzvou domácí Francii

Lyon – Irsko, které se poprvé dostalo do vyřazovací fáze Eura, si v utkání s domácí Francií zavzpomíná na sedm let starou křivdu. Tým trenéra Martina O'Neilla si jistě připomene poslední vzájemný zápas. V roce 2009 totiž v odvetě baráže pomohl Francii k postupu na mistrovství světa gól po jasné, ale neodpískané ruce Thierryho Henryho. Přímý přenos utkání Francie - Irsko sledujte na ČT sport a našem webu od 14:30.

Fotbalisté Irska
zdroj: Reuters autor: Regis Duvignau

Deník L'Equipe už ve čtvrtek přišel s fotkou zmiňovaného okamžiku a titulkem: Vyrovnání starých účtů. Na obou stranách je také dost pamětníků. V týmu Francie tehdy byli Hugo Lloris, Bacary Sagna, Steve Mandanda, André-Pierre Gignac, Patrice Evra a Moussa Sissoko, v irském výběru pak Robbie Keane, John O'Shea, Glenn Whelan, Shay Given a Aiden McGeady.

"Myslím, že jde pořád o kontroverzní téma, ale spíš ve Francii než u nás," uvedl O'Neill, který však nechce mluvit o odplatě. "My jsem se rozhodli na to zapomenout, a jestli znáte Iry, tak víte, že to nebylo nic snadného. Takže určitě se o tom bude zase mluvit, ale doufám, že při zápase už to roli hrát nebude," dodal.

Irsko na tom není, co se týká historické bilance, v soubojích s Francií dobře, v pěti posledních vzájemných zápasech od roku 1981 dalo Francii pouze jedinou branku.

Francie se naopak veze na vítězné vlně, tedy až na bezbrankovou remízu se Švýcarskem v posledním zápase základní skupiny. Od listopadu minulého roku Les Bleus neprohráli. Navíc neporazitelnost drží domácí tým v Lyonu od října 1968.

Drobnou zajímavostí je, že Francie prohrála ve vyřazovací části ME dva poslední zápasy (2004, 2012) vždy s pozdějším šampionem.

Šance na postup do čtvrtfinále podle redakce webu ctsport.cz: Francie 75 % – Irsko 25 %

Předpokládané sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Matuidi, Pogba, Sissoko - Griezmann, Giroud, Payet.

Irsko: Randolph - Coleman, Duffy, Keogh, Ward - Hendrick, McClean, McCarthy, Brady - Murphy, Long.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články