Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadeřábek: Prostě jsme to nezvládli. Euro nás šouplo do reality

Lens (Francie) – Efektivita. Obránce Pavel Kadeřábek jasně pojmenoval důvod, proč česká reprezentace odjíždí z mistrovství Evropy s prázdnou. Ve skupině skončila poslední s pouhým bodem. "Když padl druhý gól, věděli jsme, že to bude těžké," pronesl směrem k nevydařenému utkání s Tureckem (0:2).

Pavel Kadeřábek
zdroj: Reuters

"Hlavní důvod je efektivita. Oni měli tři střely na ránu, dali z toho dva góly. My jsme v první půli měli takové šance, abychom dali gól. Ten nedáme, necháme si vstřelit první branku a pak už se to těžko dohání. Šancí na otočení jsme měli dost, ale nebyli jsme efektivní," vysvětlil Kadeřábek.

V porovnání s Tureckem však český národní tým podle něj horší nebyl. "Co se týče Španělska a Chorvatska, je těžké proti takovému soupeři hrát. Když hrajete bez balonu, když vám ho nepůjčí, je těžké pak z nějakého brejku něco udělat," uvedl. "Na každé pozici mají individuálně lepšího hráče, je těžké proti takovým soupeřům bránit," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek: Měli jsme na to zápas otočit

Kadeřábek si myslí, že český tým měl i trochu smůly, co se skupiny týče. "Byla těžká. Ale nechceme se na to vymlouvat. Co jsme dostali, to jsme dostali. Prostě jsme to nezvládli," hlesl. "V kvalifikaci jsme chytli Holanďany v ne úplně ideální formě, ostatní týmy nebyly tak silné. Euro nás trochu šouplo do reality, to tempo je o něčem jiném než česká liga."

Už vyhlíží kvalifikaci na mistrovství světa 2018, které se bude konat v Rusku. "Co by se dělo s nároďákem? Pokračujeme dále. Z kvalifikace budeme chtít určitě postoupit," řekl obránce Hoffenheimu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články