Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

S výkony nejsem úplně spokojený, ale bylo těžké se do zápasů dostat, řekl Limberský

Tours (Francie) – Po prvním i druhém zápasu na evropském šampionátu se na jeho hlavu snesla kritika a i sám David Limberský připustil, že s vlastními výkony spokojený úplně není. Je tak možné, že do závěrečného střetnutí s Tureckem v základu nezasáhne. Dvaatřicetiletý zadák by ale z případného vyřazení ze sestavy zatrpklý nebyl a věří, že čeští fotbalisté zvládnou úterní závěrečný zápas bez ohledu na to, zda nastoupí, či ne.

David Limberský
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Vím, čeho jsem schopný, a nejsem úplně ideálně spokojený. Na druhou stranu občas hrajete, co vám dovolí soupeř, a ten nám toho moc nedovolil. Ten fotbal byl spíš o běhání, o posunech. Když se pak s míčem moc nepotkáte, je těžké se pak do zápasu dostat," řekl Limberský.

"Chtěli jsme být víc na balonu. Osobně jsem také chtěl hrát víc s míčem, než prostě jen běhat v bloku. Kvalita soupeře nám to ale nedovolila, kvalita Španělů a Chorvatů je prostě větší než naše," konstatoval plzeňský obránce.

Na některých hráčích podle něj může být znát, že v poslední době tolik nehráli těžké zápasy. "Kdybychom hráli Ligu mistrů, tak si na to asi zvyknete. Před čtyřmi lety jsme zrovna hráli s Plzní Ligu mistrů, pak jsme jeli na ME do Polska a bylo to vše v pohodě. Je těžší se přizpůsobit, kvalita těch týmů je větší. Mají hráče v top klubech, my máme půlku týmu v české lize nebo v Turecku, a to se musí někde projevit," mínil Limberský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Chorvatsko

Mohly by se ho dotknout změny v sestavě, které chystá Pavel Vrba na Turecko. "Mohou se dotknout samozřejmě kohokoliv. Nejde o mě samozřejmě, už jsem to tady říkal, jde o to, abychom byli úspěšní jako tým. Je asi dobře, když trenér udělá nějaké změny. Doufám, že bude mít šťastnou ruku a zvládneme to jako tým," řekl Limberský.

Češi mají po dvou zápasech skupiny bod za remízu s Chorvatskem, Turci oba duely prohráli. "Narazili jsme na obrovskou kvalitu. Španělé i Chorvati patří k tomu nejlepšímu, co jsme viděli na ME. Turci jsou hodně nevyzpytatelní. Někdy mají den blbec, někdy zahrajou, že můžou porazit kohokoliv. Uvidíme, jak se vyspí, ale my budeme spoléhat sami na sebe," uvedl Limberský.

Oba týmy se dobře znají, protože na sebe narazily už v kvalifikaci. "Máme je nastudované asi tak jako oni nás, je to ale možné, že se může překvapit, že se něco vymyslí. Ale budou rozhodovat detaily, nebo nějaká individuální chyba. Tady na tom ME je hodně zápasů vyrovnaných, hodně končí remízou a padá málo gólů," dodal Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články