Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Policisté i UEFA věděli, že se chorvatští fanoušci chystají narušit duel s Čechy

Lyon - Policie i Evropská fotbalová unie UEFA před utkáním mezi Chorvatskem a Českou republikou dostaly varování, že se chorvatští fanoušci chystají páteční duel mistrovství Evropy (2:2) narušit. Bezpečnostní manažer chorvatského fotbalového svazu Miroslav Markovič novinářům řekl, že určitý počet chuligánů chtěl duel za každou cenu přerušit.

Chorvatští fanoušci
zdroj: REUTERS/Max Rossi Livepic

"Shromáždili jsme o plánu informace a tři dny předem jsme předali detailní popis, co se stane. O našich zjištěních jsme informovali chorvatskou a francouzskou policii i UEFA," řekl Markovič na tiskové konferenci. Den před utkáním dokonce byly informace ještě konkrétnější, uvedl Markovič.

Organizátoři věděli i o tom, že k narušení zápasu by mělo dojít pět minut před závěrečným hvizdem, takže se v 82. minutě před chorvatskými fanoušky rozmístili francouzští policisté určení na zvládání výtržností. Fanoušci přerušili duel v 86. minutě za stavu 2:1 pro Chorvatsko, když na hřiště naházeli množství světlic. Během jejich uklízení přistála mezi pořadateli petarda a jednoho z nich zranila.

V ochozech se kvůli tomu popraly frakce chorvatských příznivců. "Policisté a UEFA odvedli dobrou práci, protože to mohlo dopadnout mnohem hůř," uvedl Markovič. Chorvaté budou podle něj sdílet své poznatky o možných výtržnostech fanoušků i před úterním utkáním se Španělskem v Bordeaux. UEFA obvinila Chorvatsko vedle používání pyrotechniky a házení předmětů na hrací plochu také z výtržností diváků a rasismu. V pondělí rozhodne o trestu.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorvaty čeká po řádění fanoušků trest, UEFA ho vyřkne v pondělí
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články