Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Francie se utká o první místo ve skupině se Švýcarskem

Lille – Domácí Francie, už jistý účastník osmifinále evropského šampionátu, zakončí skupinu A utkáním se Švýcarskem. Svěřencům Didiera Deschampse stačí k potvrzení prvního místa i remíza, soupeř ze země helvétského kříže potřebuje k jistotě postupu bod. Přímý přenos sledujte od 20:20 na ČT sport a našem webu.

Fotbalisté Les Bleus oba dosavadní zápasy na Euru vyhráli a postup do vyřazovací fáze si zajistili v nejrychlejším možném čase. Nutno však podotknout, že své fanoušky napínali v obou střetnutích až do závěrečných minut. Zahajovací utkání s Rumunskem rozhodl tři minuty před závěrečným hvizdem Payet, Albánii srazil na kolena až v nastavení Griezmann.

"Víme, že se potřebujeme zlepšit, ale i v ostatních zápasech mají favorité problémy," upozornil kapitán a brankář Hugo Lloris." Poslední zápas bude těžký, ale vědomí, že už jsme v osmifinále, by nám mělo pomoci," doplnil trenér Didier Deschamps.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Albánie

Švýcarsko má po výhře 1:0 nad Albánií a remíze 1:1 s Rumunskem jistou minimálně třetí pozici. Pokud však Francii porazí, postoupí z prvního místa.

"Samozřejmě by bylo krásné a prestižní vyhrát skupinu před hostitelem turnaje. Ale druhé nebo třetí místo? Kdo ví, co bude snadnější vzhledem k losu osmifinále," konstatoval švýcarský trenér Vladimir Petkovic.

Poslední měření sil jednoznačně ovládli reprezentanti země galského kohouta. Na předloňském světovém šampionátu v Brazílii vyhráli vysoko 5:2. O góly se tehdy postarali Giroud, Matuidi, Benzema, Valbuena a Sissoko. Hrozící debakl v závěru částečně zmírnili Džemaili s Xhakou.

Předpokládané sestavy:

Francie: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra (Digne) - Pogba, Cabaye, Matuidi (Sissoko) - Griezmann, Gignac, Payet.

Švýcarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Džemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferović, Mehmedi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články