Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vynucená pauza hrála Čechům do karet. Mohli jsme nabrat síly, řekl Lafata

St. Étienne – Nebyl to dokonalý obrat, ale chybělo málo. K téměř zázračnému konečnému stavu 2:2 v utkání Česka s Chorvatskem pomohlo i přerušení hry, které pět minut před koncem zavinily potyčky uvnitř chorvatského fanouškovského sektoru.

Potyčky v sektoru chorvatských fanoušků
zdroj: Reuters

"Mohli jsme nabrat síly a připravit se na závěrečný tlak, který přišel. Škoda, že se nehrálo ještě chvilku," pronesl po utkání Lafata.

Za stavu 1:2 z českého pohledu začaly na trávník za Čechovou brankou létat světice. Rozhodčí přerušil hru. Pořadatelé začali s úklidem, když dělbuch jednoho z nich srazil k zemi. Nehrálo se přes pět minut.

Zatímco na tribunách zasahovala policie, ve hře bylo i předčasné ukončení zápasu. "Ta možnost tady byla, ale moc jsme s tím nepočítali," přiznal český útočník, který v té době už na hřišti nebyl.

Vystřídal ho Tomáš Necid, který nakonec proměnil pokutový kop a měl v posledních sekundách šanci i na senzační obrat, jenže ho včas předskočil chorvatský obránce.

Chorvaté byli z incidentu viditelně otřeseni, jednání chuligánů odsoudil jak trenér Ante Čačič, tak i záložník Ivan Rakitič.

"Je to velká škoda, na takových turnajích by se to asi nemělo dít. Teď si to můžou vyčítat všichni chorvatští fanoušci," pronesl po zápase český záložník Jiří Skalák.

V 76. minutě snižoval na 1:2 Milan Škoda, do té doby Chorvaté na hřišti jasně dominovali. "Chorvaté mohli rozhodnout z protiútoků, ale nevyužili je, a my se naopak vrátili do hry. Pak jsem věřil, že šanci budeme mít. Přišlo to na konci. Pomohla nám i pauza zaviněná fanoušky Chorvatska. Soupeř do té doby měl hru pod kontrolou, ale pak vypadl z rytmu a my toho využili," vystihl klíčový moment zápasu brankář Petr Čech.

Kapitán Tomáš Rosický měl na věc odlišný pohled. "Neřekl bych, že nám vyloženě pomohla pauza zaviněná fanoušky. My prostě potřebovali bod, tak jsme tam nechali všechno," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články