Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Bolest mi v kotníku zůstává, věřím si však na celý zápas, prozradil Dočkal

St. Étienne (Francie) – Ze základního kamene reprezentace, který byl v kvalifikaci se čtyřmi brankami nejlepším českým střelcem, se Bořek Dočkal stal na začátku mistrovství Evropy náhradníkem, jenž proti Španělsku neodehrál ani minutu. Naskočit by však mohl do večerního utkání s Chorvatskem, i když stále částečně bojuje s bolestí kotníku. Přímý přenos utkání s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:25.

Bořek Dočkal (vpravo) na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Už nějakou dobu jsem připravený zasáhnout do zápasu. Po přípravě s Jižní Koreou jsme měli den volna, následně jsem se zapojil do tréninku, byť s částečným omezením, protože noha pořád bolela," řekl Dočkal.

"Ale po všech kontrolách bylo jasné, že kotník poškozený není, že noze se nic nestalo a zhoršení stavu nehrozí. Jde jen o odbourání bolesti, která pořád zůstává. Nicméně to není nic zásadního, co by mě výrazně ovlivňovalo. Všichni v sezoně jsme zvyklí hrát s nějakou bolestí," dodal sparťanský záložník, který věří, že by zvládl celých 90 minut.

To, že proti Španělům nehrál, nebere nijak tragicky. "Ze tří přípravných zápasů jsem odehrál necelý poločas, to pro mě také nebylo žádné velké plus. Byl to zatím jeden zápas. To není žádná situace, kterou bych měl extra kousat. Tak to prostě je. Trenér to takhle vybral a já s tím nemám žádný problém," konstatoval Dočkal.

Připustil, že zápas z lavičky sleduje nerad. "Hráč na hřišti nervozitu nevnímá, ví, že vývoj utkání nějak může ovlivnit. Na lavičce jen držíte palce a nervozita tam je. Mrzí to každého hráče. Každý by chtěl hrát, ale je nás tady dvacet. Většinou jsme zvyklí v klubech hrát, jinak bychom v reprezentaci nebyli. Ale tohle je výběr nejlepších a každý se musí podřídit," uvedl Dočkal.

Po porážce se Španěly podle něj není zatím důvod k nějaké panice. "Když jsme sledovali jednotlivá utkání na turnaji, myslím, že jsme potkali nejlepší tým, který se na šampionátu představil. Věřím, že teď už pro nás bude každý zápas jenom lepší," řekl Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články