Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vrba před Chorvaty: Musíme se zlepšit v útoku, být přesnější a drzejší

St. Étienne – Trenér Pavel Vrba si znovu pochvaloval soudržnost hry proti Španělsku. Proti Chorvatům, kteří podle něj akcentují podobný systém hry, bude potřeba výrazně vylepšit útok. Jaké kvůli tomu nastanou změny v sestavě, však český kouč nechtěl ani naznačit.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

"Musíme se zlepšit v útočné fázi, musíme být dopředu mnohem přesnější a drzejší. Se Španěly jsme zůstali za očekáváním," prohlásil vpředvečer klíčového utkání Vrba. "Na druhou stranu soudržnost týmu byla taková, jako možná ještě nebyla," zdůraznil.

Trenér zůstal ohledně konkrétních změn v základní sestavě tajemný. "Kolik změn bude, vám neřeknu," řekl lakonicky na setkání s novináři.

Otazníky visí především v útoku - zda nastoupí opět Tomáš Necid, nebo ho nahradí David Lafata, který se v minulém zápase do základu nevešel. A také zda bude hrát opět Gebre Selassie, který proti Španělům vypomáhal na kraji zálohy, anebo se na hřiště postaví kupříkladu Bořek Dočkal.

Je třeba bodovat

Podle chorvatského kouče Čačiče půjde možná o klíčový zápas celé skupiny. Chorvaté si mohou zajistit postup, Češi mají nůž na krku, měli by bodovat. "K postupu bude pravděpodobně potřeba vyhrát čtyři body. Každý ví, že po prohře budou minimální šance na to, abychom postoupili dál," uvedl Vrba.

Chorvatskou hru řídí dvojice záložníků ze španělské ligy Luka Modrič z Realu Madrid a Ivan Rakitič z Barcelony. "Chorvaté jsou podobní španělskému způsobu hry, protože jejich top hráči hrají španělskou ligu. Chorvatská reprezentace je tím ovlivněná, ti hráči hrají podobným způsobem hry jako v těchto dvou klubech," mínil Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články