Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Darida: Na Chorvaty se těšíme

Tours – Vladimír Darida je známý svou vytrvalostí, a tak nepřekvapí, že dva dny po úvodním zápase se už cítil dobře a bez únavy. V zápase proti Španělsku moc nechybělo a po jeho velké šanci mohl český tým v závěru dokonce vyrovnat. Po pečlivém bránění proti Španělům se stejně jako ostatní spoluhráči těší na ofenzivnější zápas s Chorvatskem.

Vladimír Darida v šanci proti Španělsku
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

"Určitě budeme mít balon víc na kopačkách než proti Španělsku. Každý se na to těší, že si zahrajeme i s míčem a nebudeme ho jen honit," je Darida přesvědčen.

A co si o Chorvatech myslí? "Já si myslím, že jsou rychlí do protiútoků nebo v přechodu do útočné fáze, ale samozřejmě jsou také trochu otevřenější, takže určitě to bude mančaft, se kterým se dá hrát víc fotbal."

V zápase by se měl střetávat v souboji s hvězdným duem Chorvatů – Ivanem Rakitičem a Lukou Modričem, kteří hrají ve španělské La Lize. "Tihle dva hráči jsou extratřída. Já se na ten souboj těším, bude to možná něco podobného, jako to bylo proti Španělsku ve střední záloze, takže to určitě nebude nic lehkého."

V souvislosti s Lukou Modričem se nabízí připomínka faktu, že se podle spekulací zajímal o Daridu Modričův klub Real Madrid. "Samozřejmě mě to potěšilo. Bylo hezké to slyšet, ale já jsem nohama na zemi a pořád budu pracovat tak, jak jsem pracoval. V Berlíně jsem spokojený, nemám teď důvod odtamtud někam utíkat," tvrdí český reprezentant odhodlaně.

Je nám líto, video expirovalo.
Darida: Svou šanci v hlavě pořád mám

Darida si pochvaluje úspěšnou sezonu s berlínskou Herthou, se kterou skončil v Bundeslize na sedmém místě. Český záložník vstřelil v ročníku pět branek a přidal dvě asistence. Pokud ale někdy přijde klubová změna, má o vysněné fotbalové lize jasno. "Pro mě to je asi anglická. Už odmala to byl můj sen, pro mě je na vrcholu anglická."

I díky zahraničním angažmá získal více zkušeností a ty se snaží prodat také v reprezentačním dresu. Oproti minulému evropskému šampionátu se také změnila jeho role v národním týmu. Zatímco před čtyřmi lety jel na poslední chvíli jako nováček, letos je jedním ze základních stavebních kamenů v sestavě trenéra Pavla Vrby.

"Předtím jsem se dostal na Euro na poslední chvíli a doufal jsem, že se podívám na pár minut na hřiště. Teď je to jiné, vím, že se do zápasu dostanu na delší dobu, takže se na to můžu v hlavě připravovat trochu jinak," připomíná Darida.

Dalo by se dokonce říct, že je jedním z tahounů. Cítí Vladimír Darida určitou zodpovědnost? "Samozřejmě. Asi každý hráč, který nastupuje za Českou republiku, tak v sobě cítí zodpovědnost."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články