Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slováci se pokusí o body obrat Rusy, kteří mají obavy z vlastních fanoušků

Lille (Francie) – Slovenští fotbalisté ve svém druhém utkání na Euru vyzvou ruský tým. V utkání se potřebují bodově prosadit – v případě další porážky by se už jejich šance na postup pohybovaly hodně nízko. Rusy mezitím trápí jiná věc, a to vlastní fanoušci. V případě dalších výtržností už Rusku UEFA pohrozila vyloučením z turnaje. Přímý přenos utkání i s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport a našem webu od 14:00.

Slovenští fotbalisté se připravují na utkání s Rusy
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Slovensko při své premiéře na evropském šampionátu podlehlo Walesu 1:2, když vítězný gól vstřelil v 81. minutě Hal Robson-Kanu. Rusům až v nastavení Vasilij Berezuckij zachránil remízu 1:1 s favorizovanou Anglií. "Nezasloužili jsme si s Walesem prohrát, ale to ve fotbale neplatí. Musíme výsledek respektovat a ve středu být úspěšnější," řekl kouč Kozák. "Už jsme sledovali zápas Rusů a na to, co bylo, jsme zapomněli. To je nejlepší, co jsme mohli udělat," přidal útočník Adam Nemec.

S ruským fotbalem má velké zkušenosti slovenský obránce Dynama Moskva Tomáš Hubočan. "Proti Angličanům mě překvapila jejich fyzická forma. Na turnaj jsou dost dobře nachystaní. My ale také a všechno se ukáže na stadionu v Lille. Jsme připraveni se s nimi popasovat," prohlásil třicetiletý zadák.

Rusové vidí prostor na zlepšení hlavně v ofenzivní hře. "Naše obrana byla dobře organizovaná, ale ne všechno nám vyšlo v útoku, kde jsme byli trošku nesourodí. Ale byl to první zápas, když přidáme 20 až 30 procent do ofenzivy, vytvoříme si víc šancí a přijdou i góly," věřil útočník Arťom Dzjuba.

Slovensku se proti Rusku moc nedaří a za poslední čtyři duely vstřelilo jediný gól. "Rusové mají zkušenější mužstvo, protože na velkých turnajích hrají pravidelně. Ale myslím, že na ně máme. I poslední vzájemný zápas byl vyrovnaný, přestože jsme prohráli 0:1. Ale hrát se s nimi dá a máme kvalitu na to, abychom to zvládli," uvedl záložník Viktor Pečovský.

Velká pozornost bude upřena k bezpečnostním opatřením. Ruští chuligáni se poprali s Angličany před sobotním zápasem v Marseille a násilnosti se přenesly i na stadion. Tam ruští fanoušci nejprve házeli po fanoušcích soupeře předměty a poté prolomili linii pořadatelů, kteří se snažili oba tábory oddělit. Žádné ruské agresory se zatím na rozdíl od Britů nepodařilo zadržet a odsoudit. UEFA pohrozila oběma zemím tvrdými tresty včetně vyloučení z turnaje.

Předpokládané sestavy:

Rusko: Akinfejev - Smolnikov, Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Neustädter, Golovin, Kokorin, Šatov - Smolov, Dzjuba.

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtěl, Ďurica, Švento - Kucka, Hrošovský, Mak, Hamšík, Weiss - Ďuriš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články