Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Švédsko čekají houževnatí Irové, šanci na postup mu zajistí jen výhra

Paříž - V nabité skupině E fotbalového mistrovství Evropy bude o osmifinalistech rozhodovat každý bod. Výhra ve vzájemném utkání tak může dva účastníky baráže, tedy Irsko nebo Švédsko, přiblížit k postupovému snu. Irům se to na evropském šampionátu dosud nikdy nepovedlo a jediné vítězství uhráli v roce 1988, Švédsko vypadlo ve skupině na posledních dvou mistrovství Evropy. Přímý přenos utkání z pařížského Stade de France sledujte od 17:25 na ČT sport a našem webu.

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: EPA autor: CLAUDIO BRESCIANI

"Tým, který vyhraje, bude mít velmi dobrou šanci na postup. Šance sice stále bude i při prohře, ale o hodně menší. Tohle je opravdu klíčové utkání," řekl trenér Švédska Erik Hamrén s odkazem na to, že proti Belgii i Itálii budou oba týmy spíše outsidery.

Před Irskem stojí jasný cíl ubránit největší švédskou hvězdu Zlatana Ibrahimovice. Ten dal v posledních 24 zápasech za národní tým 23 branek a s 11 góly byl druhým nejlepším střelcem celé kvalifikace. Navíc bude hrát téměř doma, protože zápas hostí St. Denis, vzdálené jen 20 kilometrů od Parku Princů, kde dosud oblékal dres Paris St. Germain.

"Zlatan je skvělý hráč, jeden z nejlepších útočníků na světě. Ale není tam na to sám. Mají i další hráče, kteří jsou schopni skórovat. Ukázali to v generálce proti Walesu, kdy dali tři góly a Zlatan ani jeden. Proto musíme bránit skvěle nejen jednoho hráče, ale celý tým," řekl irský brankář Shay Given, který se může ve 40 letech stát nejstarším hráčem v historii evropských šampionátů.

Předpokládané sestavy:

Irsko: Randolph - Brady, Keogh, O’Shea, Coleman - Whelan, McCarthy - Hendrick, Hoolahan, Walters - Long

Švédsko: Isaksson - Olsson, Johansson, Granqvist, Lustig - Forsberg, Lewicki, Källström, Larsson - Berg, Ibrahimovič

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články