Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG Tomáše Budky: Čekání

Kameraman Jaroslav Jirásek, který natáčí i v Tours, má snad díky svému spisovatelskému přijmení nadání na zajímavé citáty. Před třemi lety na mistrovství Evropy basketbalistů ve Slovinsku mi při čekání na rozhovor řekl: "Naše práce se skládá především z čekání. A většinou čekáme na to, abychom pak začali spěchat." Je to výstižné a pravdivé. Natočený materiál se musí co nejrychleji sestříhat a odeslat do vysílání. Často je to záležitost pouhých několika minut.

Tomáš Budka
zdroj: ČT sport

Dlouho museli čekat na svůj první mač na mistrovství Evropy také čeští fotbalisté. Od minulého Eura čtyři roky, od postupu z kvalifikace devět měsíců, od příletu do Francie pět dní. A je pravděpodobné, že až zápas začne, budou mít Češi naspěch. Nebude to jen pár minut, ale hodina a půl. I těch 90 minut se ale ve spěchu dá vydržet. Rozhodně lepší trochu spěchat než čekat na to, co Španělsko vymyslí.

Nepříjemné čekání může české fotbalisty na šampionát potkat ještě jednou. Jestliže budou po posledním zápase s Tureckem na třetím místě skupiny D, budou muset čekat, jak dopadnou druhý den zápasy dalších dvou skupin. Až ty by za takové situace rozhodly o postupu či nepostupu do vyřazovací fáze šampionátu. A bylo by fajn, kdyby tým po tomto čekání znovu začal spěchat. Spěchat s přípravou na osmifinálového soupeře.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články