Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pozorovatel Černý: Španělé nás nepodcení, budou ale pod velkým tlakem

Tours - Trenérovi českých fotbalistů Pavlu Vrbovi pomohl s přípravou na pondělní úvodní zápas evropského šampionátu proti Španělsku i pozorovatel Václav Černý. Kouč reprezentační patnáctky osobně viděl posledních pět utkání obhájců titulu a snažil se pomoci například s odhadnutím základní sestavy soupeře.

Václav Černý
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Hráli pokaždé v jiné sestavě, až teď v posledních zápasech hráli i nejvíc vytížení hráči z klubů. Takže hráli v té nejsilnější sestavě. Snad jsem pro trenéra získal nějaké cenné informace, které použije," řekl Černý. "Zápasy naživo nabídnou větší a lepší přehled než ty v televizi. Snad jsem z toho přivezl poznatky, které se trenérovi budou hodit," doplnil.

Otec stejnojmenného záložníka Ajaxu a české jednadvacítky se spolu s Vrbou snažil odhadnout španělskou sestavu na pondělní duel. "Určitě sestava krystalizovala v těch přípravných zápasech, takže až na jeden dva otazníky se dá dobře určit. Asi se blížíme tomu, co uvidíme v pondělí v zápase," mínil Černý.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi pilně studují video a těší se na vstup do turnaje

Jedním z otazníků je post brankáře, protože David de Gea čelí podezření v případu znásilnění. "Asi to je jedno z míst, kde teď řeší otazník. Jsou nějaké nové okolnosti, takže určitě brankář je teď nejistý. Poté krajní hráči v útoku, křídla a pak víceméně jestli se trenér Del Bosque rozhodne pro Fábregase, nebo někoho jiného ze středopolařů. Alcántara nebo Koke," uvedl Černý.

Španělská hra se podle něj nezměnila od doby, co tým zvítězil na ME v letech 2008 a 2012 a MS v roce 2010. "Jen přišli někteří noví hráči, jinak způsob hry zůstal prakticky stejný. Vycházejí z těch samých principů, které je zdobily předtím, když získávali tituly," řekl Černý.

Nepředpokládá, že by Španělsko přistoupilo k souboji s českým týmem lehkovážně. "Nemyslím si, že by se v prvním zápase dal nějaký soupeř na ME podcenit. Takže si to nemyslím ani u Španělů, zvlášť když jim nevyšla poslední příprava s Gruzií. Budou pod tlakem fanoušků i médií," řekl Černý.

I Španělé podle něj mají ve hře občas chyby a nedostatky. "Samozřejmě je to mužstvo, ve kterém hrají lidi, i oni dělají chyby. Budeme doufat, že to nebude v pondělí jejich den, že nějaké chyby udělají, a my jich dokážeme využít. Dají se porazit dobře organizovanou obětavou a taky správně agresivní obranou a účinným protiútokem," dodal Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články