Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kadeřábek: Španělé nám nenechají prostor, ale budu se snažit podpořit útok

Tours (Francie) - Čeští fotbalisté jsou ještě několik dnů vzdáleni od svého startu na ME. Pavel Kadeřábek by změnu z tréninkového tempa již uvítal, říká nicméně, že tým je na svého prvního soupeře Španělsko připraven dobře. Uvedl také, že se bude i proti takto kvalitnímu soupeři pokoušet o své dynamické náběhy z pravé strany.

Pavel Kadeřábek
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Fotbalistům komplikoval na hřišti situaci déšť, Kadeřábkovi ale nevadil. "Takovéhle počasí mám rád a myslím si, že všichni hráči mají radši, když prší, než když je velké vedro. Trénink jsem si užil - byl o něco volnější, dali jsme si rozcvičku a pak trénovali standardky," popsal Kadeřábek průběh tréninku v sídle české reprezentace v Tours. "Na utkání se Španělskem je prognózováno stejné počasí, což by nám mohlo vyhovovat," doplnil.

Kadeřábek si myslí, že český tým má vše pro to, aby mohl ve Francii uspět. "Jsme dobře připravení, měli jsme kvalitní tréninky jak už v Rakousku, tak tady. Po týmové stránce jsme připraveni dobře a osobně se cítím stejně," řekl pravý bek, který se těší, až se bude moct zapojit do akce. "Bez ostrých zápasů jsme pořád na hotelu a už ani nevíme, co máme dělat. Už je to taková nuda," popsal.

Čeští fotbalisté tak zatím mají poměrně pevný režim. "Budíček máme v 9:30, poté následuje videopříprava. Následně jdeme zpět k sobě na pokoj, po čemž následuje už oběd. Odpoledne pak trénik a posilovna," popsal všední den českých fotbalistů ve Francii.

Kadeřábek a spol. se tak už těší na úvod turnaje se Španělskem. V něm ovšem český bek zřejmě bude muset zapomenout na své typické dynamické průniky po straně. "Asi toho nebude tolik. Koukali jsme na sestřih jejich ofenzivy, který trval asi půl hodiny - pak na jejich defenzivu, což bylo hotové za dvě minuty. Budu se ale snažit, pokud k tomu bude příležitost, náš útok podpořit," uvedl.

Nestěžuje si ani na konkurenci na pravé straně s Theo Gebre Selassiem. "Musíme se s tím vypořádat. Trenér na někoho ukáže - buď bude hrát jeden z nás, nebo třeba oba," nepřipouští si tlak Kadeřábek. "V reprezentaci, i když člověk není v základní sestavě, tak musí ostatním přát a nebýt zapšklý," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články