Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech: Španělé na nás budou připraveni

Tours – Španělsko v posledním přípravném utkání nečekaně podlehlo Gruzii 0:1 a způsobilo tím největší senzaci před startem Eura. Podle brankáře Petra Čecha Španělé právě kvůli tomuto zápasu nepodcení první duel ve skupině s českým týmem. O to těžší zápas očekává na úvod turnaje.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Byl bych raději, kdyby klidně vyhráli 5:0. Pak by šli do toho zápasu tak, že jsou v pohodě. Naopak teď si budou dávat pořádný pozor na to, aby se jim takový výsledek 'nepodařil' v úvodním zápase," řekl Čech.

"Je to varování pro favorita, takže se připraví se vším všudy. O to víc budou připraveni a o to těžší pro nás bude to utkání," dodal Čech po večerním prvním tréninku v Tours, kde bude mít tým základnu v průběhu šampionátu.

Španělé si podle českého gólmana navíc budou dávat pozor, aby se neopakovaly jejich špatné vstupy do turnajů. Na posledních třech šampionátech totiž v zahajovacích utkáních uhráli jen jednu remízu a dvakrát prohráli.

"Většinou to u nich bylo tak, že vyhrávali všechna přípravná utkání a v prvním na turnaji se jim to nepovedlo. Teď si to vybrali v tom posledním přípravném. Jsou si vědomi toho, že dvakrát na šampionátech nezačali dobře," uvedl Čech.

"Všichni chtějí úvodní zápas zvládnout, aby začali v klidu a nebyli pod tlakem. Každý chce uhrát v prvních dvou zápasech co nejvíc bodů, aby se nemusel strachovat v tom posledním o postup. Tím spíš, když je to favorit turnaje," dodal brankář Arsenalu.

Je zvědavý, zda Španělé nasadí do branky zkušeného Ikera Casillase, nebo Davida de Geu. "Oba gólmani patří k nejlepším. Sám jsem zvědavý, jestli do toho půjdou s Ikerem a všemi jeho trofejemi a zkušenostmi, nebo s Davidem, který měl vynikající sezonu. Mají výhodu v tom, že ať chytá jeden, nebo druhý, nebude to rozdíl," mínil Čech.

Po dnešním příjezdu týmu do dějiště šampionátu na něj už naplno dýchla atmosféra Eura. "Tím prvním dnem v dějišti je to jiné. Člověk vidí zájem lidí, už je prostě všude vidět, že se to blíží, že to v pátek vypukne. Pro nás tedy až v pondělí, ale člověk vidí ty zápasy, připravuje se na to, takže to nabírá grády," uvedl Čech.

Pětidenní čekání na vstup do turnaje mu nevadí. "Když už je člověk v místě konání, tak poslední týden to už nevadí. Nejhorší je ta díra, která je od konce sezony, než se člověk dopraví do místa konání šampionátu," dodal čtyřiatřicetiletý gólman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články