Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrba: Španělsko? Budeme se snažit o to, co se podařilo Gruzíncům

Tours – Česká fotbalová reprezentace si po přesunu do Francie dopřála první a vcelku uvolněný trénink. Jelikož šlo o otevřený trénink, nebyli reprezentanti na stadionu v Tours sami. Za přítomnosti několika tisíc diváků a pod taktovkou trenéra Pavla Vrby se hráči snažili setřást únavu z leteckého přeletu. Vrba se po tréninku podělil o první dojmy, vysvětlil volbu města i to, jak se tým bude připravovat na Španělsko.

Trenér reprezentace Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Do úvodního utkání má tým volnější program, ale od prvního zápasu v základní skupině už moc volného času nebude. Tým se bude muset vypořádat s častým cestováním a trávením času v autobuse a letadle. Trénink si však česká reprezentace užila i díky hojnému počtu fanoušků a diváků, kteří na otevřený trénink přišli.

"Trénink jsme dělali pro diváky, byl takový herní, byl pro fanoušky, a z mého pohledu ty další tréninky budou zaměřené na taktiku a věci, které budeme chtít dělat v zápase. Dneska to bylo pro fanoušky," přiblížil trenér Vrba.

Na ubytování si nemůže stěžovat, protože ho vybíral sám. O prostředí v Tours rozhodlo několik faktorů. Hotel se nachází v klidné oblasti a je pro veřejnost uzavřen. Reprezentanti jsou zde sami, a mají tak klid na přípravu i odpočinek.

Dalším důležitým faktorem, který hrál pro Tours, je typ místního stadionu. Ten není na rozdíl od Rakouska otevřený a tým se nemusí bát o vyzrazení důležitých herních a taktických prvků. Třetím podstatným momentem je přítomnost letiště a blízkost doletů tam, kam bude český tým potřebovat. Lety by neměly být delší než hodinu, což by měla být podle Vrby velká výhoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Pavel Vrba hostem Studia Tours

Trenér české reprezentace také naznačil, že se ještě plně nerozhodl, jak bude vypadat sestava proti Španělsku. "Momentálně nejsem rozhodnut na dvou postech. Ještě je dlouhá doba, máme ještě čtyři dny a může se stát cokoliv, takže to rozsekneme až předposlední den. Svou představu ale už mám," naznačil tajně Vrba.

Realizační tým se už plně koncentruje na Španělsko. Hráčům budou k dispozici různé sestřihy zápasů a videa španělské hry včetně individuálních výkonů vybraných hráčů. Jak Vrba naznačil, španělská hra se hodně opakuje a Španělé hrají stylem, který jim je vlastní – praktikují kombinační fotbal s množstvím přihrávek.

"Potom je to samozřejmě o individuálních schopnostech, jestli dokážeme klíčové hráče ubránit, ale u Španělů hledat klíčového hráče je hodně složitá věc. Já si myslím, že oni mají všechny hráče na všech postech velice dobré. My se budeme snažit samozřejmě o to, co se podařilo Gruzíncům, ale sami víme, že nás čeká favorit mistrovství Evropy," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články